Uutislistaukseen

Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilät ja muistamme rakkaitamme

Lauantaina on pyhäinpäivä. Silloin on perinteenä sytyttää kynttilä läheisten haudoilla ja sillä tavoin muistella niitä, jotka eivät enää ole keskuudessamme ja ilmaista kaipausta 

Kivienkeli kynttilällä hautausmaalla.

Tervetuloa Näsinmäen hautausmaalle 

Tervetuloa Näsinmäen hautausmaalle sytyttämään kynttilä läheistesi haudoilla. Jos haluat sytyttää kynttilän muualle haudattujen läheisten muistolle, voit sytyttää kynttiläsi muistolehdossa, joka sijaitsee Näsinmäentien portin läheisyydessä.  

Hautausmaalla on keräysastia kynttilä- ja sekajätteelle sekä erillisiä astioita puutarhajätteelle. Pyhäinpäivän jälkeinen viikko on hyvä ajankohta korjata kynttilät pois ja valmistella hauta talvea varten.  

Kun jaamme kaipauksemme, siitä tulee helpompaa kantaa. Jaa kaipauksesi muiden kanssa ottamalla kuva sytyttämästäsi kynttilästä ja jaa se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #sytytänkynttilän tai Pyhäinpäivä: Sytytän kynttilän-facebooktapahtumassa. 

Pyhäinpäivän muistohartaudet Tuomiokirkossa 

Pyhäinpäivän muistohartaudet vietetään Porvoon tuomiokirkossa lauantaina 31.10.2020.  

Hartaudessa luetaan vuoden aikana (viime pyhäinpäivästä tähän pyhäinpäivään) kuolleiden seurakuntalaisten nimet ja sytytetään muistokynttilät.  

Järjestämme kaksi tilaisuutta, jotta turvataan koronarajoitusten mukaiset turvavälit. Kello 17 muistetaan poisnukkuneita, joiden sukunimi alkaa kirjaimella A – L ja kello 19 heitä, joiden sukunimi alkaa kirjaimella M – Ö. 

Omaiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita.  

Hartaudet toimittavat rovasti Riitta Kaajava, lähetyssihteeri Virpi Syrjänen sekä johtava kanttori Merja Halmetoja-Sivonen. 

Sururyhmässä käsitellään surua ja saadaan tukea muilta samantyyppisessä elämäntilanteessa olevilta 

Tervetuloa mukaan seurakunnan sururyhmiin.

Sururyhmässä voit jakaa ja käsitellä suruasi läheisen kuolemasta luottamuksellisesti ja saada tukea muilta samantyyppisessä elämäntilanteessa olevilta. Ryhmästä on eniten hyötyä, kun läheisen kuolemasta on aikaa muutama kuukausi. 

Sururyhmä kokoontuu joka toinen keskiviikkoilta, 11.11.2020 alkaen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ryhmän vetäjille: merja.falck@evl.fi, p. 040 587 5596 tai janne.kuusitunturi@evl.fi, p. 0400 492 775. 

Taideterapeuttisessa sururyhmässä maalataan keskusteluiden lomassa Ilona Huolmanin opastuksella. Aiempaa kokemusta maalaamisesta ei tarvitse olla. 

Taideterapeuttinen sururyhmä kokoontuu 17.11.2020 alkaen joka toinen tiistai klo 16.30. Ohjaajina taideterapiaopiskelija, teol.yo Ilona Huolman ja diakoni Anu Peltomäki.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: anu.peltomaki@evl.fi , p. 040 550 0946. 

Miksi vietämme pyhäinpäivää? Katso video 

Pyhäinpäivänä muistelemme kuolleita läheisiämme, mutta juhlimme myös pyhimyksiämme ja marttyyrejämme. Katso minuutin mittainen video siitä, miksi vietämme pyhäinpäivää. 

YouTube-video

 

Lue lisää pyhäinpäivästä evl.fi verkkopalvelussa 

Wed Oct 28 16:27:00 EET 2020