Näsinmäen hautausmaan laajennus

Rakennustyöt Näsinmäen hautausmaan laajennusalueella aloitettiin toukokuussa 2020. Nyt työ on loppusuoralla. Hautapalkit asennetaan ja hautaosastot alkavat muotoutua. 

Videolla näemme ilmakuvaa laajennusalueesta, miltä se näyttää lokakuussa 2020. Alue sijaitsee Läntisen Mannerheiminväylän pohjoispuolella, juuri ennen saapumista Porvoon keskustaan. Videolla näkyy työvaihe, jossa hautapalkkeja asennetaan ja kastelu- ja sähköverkostoa rakennetaan. 

YouTube-video

Haudat ovat loppumassa


Töiden yhteydessä huoltorakennuksen piha-alue on peruskorjattu. Piha-alue on melkein valmis, ainoastaan asfaltin korjaus on jäljellä.
Laajennus tehdään, koska hautapaikkojen määrä alkaa loppua.

Kun työ on valmis, suunnitelman mukaan marraskuussa, hautausmaalla tulee olemaan tilaa vielä 500 uurnahautapaikalle ja 700 arkkuhautapaikalle. 

Kustannukset

Laajennusalueen kustannukset ovat noin 500 000 euroa ja huoltorakennuksen piha-alueen ja hulevesilinjan kustannukset noin 300 000 euroa. Alueella on ilmaantunut lisätöitä maanpinnan tason nostamisen ja sadevesikaivojen muodossa. 

Laajennus kattaa Näsinmäen hautausmaan osastot 36–40. Porvoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi 7.5.2020 välttämättömän määrärahasiirron projektille. 

Pahoittelemme mahdollisia haittoja

Vierailijat ovat tervetulleita hautausmaalle, mutta työmaalla ei saa liikkua. Työmaa on rajattu aidalla. 

Pyrimme minimoimaan työkoneiden ja rakennustöiden aiheuttamat meluhaitat hautajaisten ja siunaustilaisuuksien aikana. 
Pahoittelemme mahdollisia haittoja, joita rakennustyöt aiheuttavat vierailijoille hautausmaalla. 


Lisätietoja


Markku Blom, hautaustoimen päällikkö
markku.blom@evl.fi


Hankkeen urakoitsija: Porvoon Paalurakenne Oy
Hankkeen valvonta: Insinööritoimisto Vesi ja Watti Oy