Mihin uskomme

Mihin uskomme?

Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.


Ollaan yhteydessä!

Kristinuskon ydin on ilmaistu lyhyesti apostolisessa uskontunnustuksessa ja koko seurakunnan toiminta pohjautuu tuohon uskoon. Uskomme yhteen Jumalaan, joka on kolmiyhteinen. Uskomme Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Kirkon yhteinen usko kantaa meitä silloinkin, kun oma usko horjuu.

Usko Jumalaan merkitsee myös uskomista elämän ainutlaatuisuuteen, lähimmäisenrakkauteen ja hyvän tekemiseen. Seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus, rukous ja ehtoollinen hoitavat uskoa ja ylläpitävät yhteyttä sekä Jumalaan ja muihin ihmisiin.

Lue lisää kristinuskosta myös Tutki uskoa -sivuilta.