Rippikoulut 2021


Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin tapahtuu näiden sivujen kautta. Linkki ilmoittautumiseen on avoinna maanantaista 2.11 klo 17.00 sunnuntaihin 22.11 klo 22.00.

Kaikki ensi vuonna 15 vuotta täyttävät porvoolaiset kirkkoon kuuluvat nuoret ovat saaneet kotiinsa postitse rippikouluesitteen ennen ilmoittautumisen alkamista. Esite löytyy myös sähköisenä näiltä sivuilta.

Millaisia rippikouluja?
Leiririppikoulut sisältävät kaksi leirijaksoa sekä kokoontumisia kaupungissa leirijaksojen välissä.

Päivärippikoulu sisältää yhden leiripäivän, kokoontumisia kaupungissa ja päiväleirijakson Gammelbackan seurakuntakeskuksessa.

Rippikoulun hyväksytty suorittaminen ja konfirmaatioon osallistuminen edellyttävät kaikkien jaksojen suorittamista. Seurakunta pidättää kaikki oikeudet rippikoulusuunnitelman muuttamiseen hakijoiden määrän selvittyä.

Rippikouluvalinnat


Rippikouluryhmiin valitaan 25 nuorta. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Usein toiveet keskittyvät muutamiin rippikouluihin, joten osan kohdalla yhtäkään viidestä toiveesta ei voida valitettavasti toteuttaa.

Myös muut kuin porvoolaiset nuoret voivat hakea Porvooseen rippikouluun, mutta etusijalla ovat porvoolaiset ja mukaan pääsee vain, mikäli ryhmässä on tilaa.  Rippikouluilmoittautumisesta kannattaa olla varmuuden vuoksi yhteydessä myös omaan kotiseurakuntaan.

Saat joulukuussa kotiisi kirjeen, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt. Tätä ennen emme valitettavasti voi antaa puhelimitse tietoja rippikoulupaikoista, joten kannattaa odottaa kirjettä kärsivällisesti. Rippikoulujen ohjaajat ottavat yhteyttä ennen rippikoulusi ensimmäistä kokoontumista. Ensimmäisessä tapaamisessa saat yksityiskohtaisempaa tietoa rippikoulusi ohjelmasta.

Rippikoulun suorittaminen muualla

Mikäli porvoolainen nuori käy rippikoulun Porvoon ulkopuolella, tulee hänen ilmoittaa yhteystietonsa seurakuntayhteysjakson järjestämiseksi Porvoon suomalaisen seurakunnan nuorisotoimiston päivystykseen ti-to klo 14-15.45, puh 040 7112 780 viimeistään joulukuussa 2020.

Missä rippikoulut pidetään?

Leiririppikoulujen leirijaksoja järjestetään Porvoon Pellingissä ja Emäsalossa, Kotkan Ristiniemessä ja Höyterissä, Haminan Vehkarinteessä tai Lahden Upilassa.
Päivärippikoulu järjestetään Gammelbackan seurakuntakeskuksessa (Viertotie 1).

Kehitysvammaisten päivärippikoulu Alustan nuorisotilassa (Lundinkatu 5). 

Pellingin kappeli sisäpuolelta. Seurakuntalaisia istumassa penkeillä ja kanttori soittamassa.

Ota yhteyttä

Porvoon suomalainen seurakunta
Lundinkatu 5 / Runeberginkatu 29, sisäpiha, kellarikerros
06100 PORVOO

Avoinna ti-to klo 14-15.45.

Nuorisotyönjohtaja
Porvoon suomalainen seurakunta
Lundinkatu 5
06100 PORVOO
vs. seurakuntapastori
Porvoon suomalainen seurakunta

Rippikoulu, isostoiminta SEKO, partion yhdyshenkilö

seurakuntapastori, virkavapaalla 31.5.2022 saakka
Porvoon suomalainen seurakunta
Lundinkatu 5
06100 PORVOO

Rippikoulu, isostoiminta SEKO, partion yhdyshenkilö