nuoria veisukirjat kädessä.


Nuorten seurakuntakoulu SEKO

Mitä SEKO on?

SEKO antaa sinulle valmiuksia toimia isosena, kerhonohjaajana ja pyhäkoulunopettajana. Joitain työtehtäviä on tarjolla jo koulutuksen aikana. Koulutuksesta saamallasi todistuksella voi olla hyötyä hakiessasi koulu- tai työpaikkaa.

SEKO on kaksi lukukautta kestävä koulutus, joka alkaa elokuussa ja päättyy seuraavan vuoden toukokuussa.

SEKO kokoontuu n. kerran kolmessa viikossa. Koulutusillat ovat oman valinnan mukaan tiistaisin klo 17-19 tai keskiviikkoisin klo 17-19 nuortentila Alustassa, Lundinkatu 5, sisäpiha, kellarikerros.

Kuukausittaisten kokoontumisten lisäksi SEKOon kuuluu erilaisia ekstroja, kuten leirejä ja tapahtumia. Tämän lisäksi pääset harjoittelemaan hartauden pitämistä, osallistumaan messun toteuttamiseen sekä tekemään vapaaehtoishommia seurakunnan eri työmuodoissa.

Ilmoittaudu SEKOon tästä.

SEKO-illat Alustassa klo 17-19 syksyllä:

ti 5.9. tai ke 6.9. 
ti 26.9.tai ke 27.9. 
ti 24.10. tai ke 25.10.
ti 14.11. tai ke 15.11.
ti 5.12. Kaikki SEKOlaiset mukana

Valitset ilmoittautuessasi joko tiistain tai keskiviikon ryhmän.

Starttileiri:
Startti1 pe-la 8.-9.9.
TAI
Startti2 la-su 9.-10.9.
TAI
Startti3 pe-la 15.-16.9
TAI
Startti4 la-su 16.-17.9. 

Valitset ilmoittautuessasi, mikä/mitkä viikonloput sopivat sinulle, että voit tulla startti-leirille.

 

Tämän lisäksi SEKOon kuuluu SEKO-passin täyttöä; passin saat ensimmäisessä SEKO-kokoontumisessa ja sen sisällöstä kerrotaan silloin tarkemmin.

Nuoren ajatuksia aiheesta miksi Sekoon:

”Seko on seurakunnan järjestämä koulutus. Koulutuksen käytyä pääsee tekemään erinäisiä seurakunnan tapahtumia. Näistä tärkeimpänä rippileiriä.
Seurakunnan tapahtumien järjestäminen on aivan yhtälailla hauskaa, kun niissä oleminen. Rippileiristä saa paljon irti myös isosena. Isosena pääsee myös järjestämään varhisleirejä. Näillä pääsee tutustumaan lasten intoon ja iloisuuteen.
Itse koulutus on itsestäänkin jo hauska kokemus. Siellä tapaa paljon uusia ihmisiä ja saa uusia ystäviä. Siellä oppii myös paljon elämän taitoja. Oppii käsittelemään joukkoja ja olemaan ryhmän johtaja.
Koulutuksesta saa myös etulyöntiaseman kesätyönhaussa. Näillä syillä olisi hyvä liittyä Sekoon. Se on monelle ollut yksi elämän tärkeimmistä titteleistä.”
–  Lassi Vilenius –

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Porvoon suomalainen seurakunta
Lundinkatu 5
06100 PORVOO
seurakuntapastori
Porvoon suomalainen seurakunta

Rippikoulu, isostoiminta SEKO, partion yhdyshenkilö

nuorisotyönohjaaja
Porvoon suomalainen seurakunta
Lundinkatu 5
06100 Porvoo