Kirkon uusi Tilaa virkatodistus verkossa -asiointipalvelu on avattu

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut verkossa asiointipalvelun, jossa asiakas voi tietoturvallisesti tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelu on osoitteissa tilaavirkatodistus.fi, bestallambetsbevis.fi ja beställämbetsbevis.fi.

Virkatodistuksia tarvitaan hyvin monenlaisiin tarkoituksiin esimerkiksi apuraha-, eläke-, perinnönjako- ja perunkirjoitusasioiden hoitamiseen. Virkatodistusten toimittaminen on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lakisääteinen viranomaistehtävä.

Uusi palvelu on käytettävissä joka päivä vuorokauden ympäri, jolloin se helpottaa virkatodistuksen tilaamista huomattavasti.

Palvelun käyttö edellyttää vähintään 18 vuoden ikää ja kotikuntaa Suomessa. Lisäksi käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Palveluun tunnistaudutaan suomi.fi-tunnistautumisen kautta.

Porvoon suomalaisen seurakunnan jäsenet voivat tilata virkatodistuksen edelleen myös ottamalla yhteyttä Vantaan aluekeskusrekisteriin, sähköpostitse: vantaa.keskusrekisteri@evl.fi tai puhelimitse 09 8306 345 arkisin klo 9-15 .

Alla oleva linkki johdattaa ev.lut. kirkon sivustolle, josta edelleen pääsee virkatodistuksen tilauslomakkeelle.