Porvoon tuomiokirkko syksyn valossa.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Porvoon suomalainen seurakunta haluaa omalta osaltaan olla hillitsemässä viruksen leviämistä.

1) Jumalanpalvelukset ja muut kirkolliset toimitukset kirkoissa ja kappeleissa


Jumalanpalvelukset tuomiokirkossa sunnuntaisin kello 10  pidetään toistaiseksi ilman paikalla olevaa kirkkoväkeä.
Gammelbackassa ei ole jumalanpalveluksia toistaiseksi.

Linkit striimattuihin jumalanpalveluksiin

Mahdollisuus hiljentymiseen kirkkotilassa

Niin kauan kuin kokoontumisrajoitukset jatkuvat, Gammelbackassa ei järjestetä jumalanpalveluksia. Sen sijaan Gammelbackan seurakuntakeskuksen kirkkosali on avoinna yksityistä hiljentymistä varten tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 11 - 13.  Tällöin myös seurakunnan työntekijä on paikalla keskustelua varten.  
Myös Porvoon tuomiokirkko on auki tiistaista lauantaihin klo 10–14 sekä sunnuntaisin ja pyhinä klo 14–16.
Korkeintaan 10 henkilöä saa olla kirkkosalissa samaan aikaan. Tiloissamme noudatetaan turvavälejä ja kasvomaskisuositusta. Tervetuloa hiljentymään.

Ehtoollisenvietto

Yksittäiset henkilöt voivat tulla ehtoollishetkeen Gammelbackan seurakuntakeskuksen kirkkotilaan 27.1.2021 alkaen keskiviikkoisin kello 10.30 sekä sunnuntaisin kello 12 tai 12.30. 
Paikalle voidaan ottaa korkeintaan 6 osallistujaa kerrallaan. Ilmoittautuminen etukäteen kirkkoherranvirastoon, p. 019 6611 213 tai 019 6611 215. 
 

Kirkollisissa toimituksissa  (hautaus, kaste, avioliittoon vihkiminen)
voi olla paikalla enintään 6 ihmistä, seurakunnan työntekijät pois lukien. Mahdollisista poikkeusjärjestelyistä hautaan siunaamisissa sovitaan tapauskohtaisesti papin kanssa.  Kirkolliset toimitukset järjestetään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa. 
Papit eivät rajoitusten voimassaoloaikana osallistu muistotilaisuuksiin tai kastekahveille. 

2) Jumalanpalvelukset ja hartaudet verkossa

Jumalanpalvelukset sunnuntaisin kello 10 Porvoon tuomiokirkossa striimataan, ja ne näkyvät Kirkko Porvoossa -YouTube-kanavalla. Linkki kanavaan: Kirkko Porvoossa Youtube -kanava

Tuomiokirkon messuja voi kuunnella myös internetin kautta. Tästä avautuvalla sivulla löytyvät sekä kuuntelun avaava painike että linkki striimaukseen.

 

3) Valonmessu

Valonmessua vietetään vapaaehtoisvoimin kerran kuukaudessa, sunnuntaisin kello 17 Pikkukirkossa tai Gammelbackan seurakuntakeskuksessa tai tuomiokirkossa. Paikan päällä ei voi tilaisuuteen osallistua, tilaisuus näkyy striimattuna seurakunnan Youtube kanavalla. Linkki kanavaan: Kirkko Porvoossa Youtube -kanava

Keskiviikkoisin kello 18 verkossa valmistellaan tulevaa Valonmessua, rukoillaan ja lauletaan. Voit lähettää sähköpostilla esirukouspyynnön Valonmessu-ryhmälle osoitteeseen valonmessu.porvoo@gmail.com.

Nyt erityisaikana kokoontuminen keskiviikkoisin Teamsissa klo 18.00. Valonmessun valonrukousilloista ja hartaushetkistä informoidaan myös facebookissa julkisessa ryhmässä Valonmessu Porvoon suomalainen seurakunta. Linkki Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/620277941457011/

 

4) Jumalanpalveluksia ja hartauksia muualla

Alla olevasta linkistä katsottavissa unkarilaisen Deak Terin ystävyysseurakuntamme messu helluntaina 31.5.2020: 

Unkarin ystävyysseurakunnan helluntain jumalanpalvelus (tekstitetty englanniksi), jossa me porvoolaiset saimme olla etänä myös mukana. Jumalanpalvelus päättyy Porvoon tuomiokirkosta Herran siunaukseen ja musiikkitervehdykseen, jonka toteuttivat seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Ågren ja yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Anna Talvitie

EVL-sivusto, josta linkkejä monenlaisiin hartauksiin verkossa.

 

5) Yleistietoa "normaaliajan" jumalanpalveluksista


Poikkeustilan  ja kokoontumisrajoitusten päätyttyä palaamme taas normaaliin toimintaan, jota kuvaillaan tässä (Rajoitukset vielä alkuvuonna 2021 voimassa)

Porvoon suomalaisen seurakunnan päämessua vietetään Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 10.  Messun aikana, noin kahden viikon välein, pidetään Kirkkokissan pyhäkoulu Pikkukirkossa. Lapset voivat mennä ennen saarnaosuutta ohjaajien johdolla pyhäkouluun ja tulevat takaisin messuun, kun ehtoollisen vietto alkaa.

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa vietetään messua sunnuntaisin kello 13. Nuorten tai varhaisnuorten viikonloppuleireiltä palaavat nuoret osallistuvat usein Gammelbackan messuun. 


Gammelbackan messussa ripustetaan edellisviikolla kastettujen lasten omalla nimellä varustetut enkelit kastepuuhun.  Gammelbackan kesätauon aikana kastepuu Tuomiokirkossa. 

 

Su 7.6 messusta tehty hartaus. Musiikki Jarkko Yli-Annnala, saarna Juha Takala, liturgi Minna Tuominen

https://www.youtube.com/watch?v=zDHZPgKpL-Y

Seurakunnassa toimivista lähetys- ja raamattu- ja muista piireistä löydät tietoa:

Raamattupiirit

Lähetyspiirit

Sanan ja rukouksen illat 

Seurat 

 

 

 

 

 

 

 

 

YouTube-video

Kirkkokahvit

Jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollisuus jäädä nauttimaan kirkkokahvit. 

Kirkkokahvit seurakuntakodilla, Lundinkatu 5

Tuomiokirkon sunnuntaisten jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollista tulla nauttimaan kirkkokahveista seurakuntakodille, Lundinkatu 5. Kirkkokahvien tuotolla tuetaan seurakuntamme tekemää lähetys- ja avustustyötä ympäri maailmaa.
Kesäaikaan kirkkokahveja ei järjestetä.

Kirkkokahvit Gammelbackassa sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen

Gammelbackan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelusten jälkeen voit jäädä vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan uusiin ihmisiin kahvikupposen merkeissä. Vapaaehtoisella kahvimaksulla voit tukea lähetystyötä.