Porvoon tuomiokirkko syksyn valossa.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Porvoon suomalainen seurakunta haluaa omalta osaltaan olla hillitsemässä viruksen leviämistä.

1) Jumalanpalvelukset ja muut kirkolliset toimitukset kirkoissa ja kappeleissa

Jumalanpalvelukset tuomiokirkossa sunnuntaisin kello 10.
Gammelbackan seurakuntakeskuksessa sunnuntaisin kello 15

Linkit striimattuihin jumalanpalveluksiin löydät täältä, ne  avautuvat vähän ennen messun alkua kyseisenä päivänä

Mahdollisuus hiljentymiseen kirkkotilassa

Porvoon tuomiokirkko on auki loka-huhtikuussa seuraavasti:
maanantaisin suljettu
tiistaista lauantaihin klo 10-14
sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 14-16
Tiloissamme noudatetaan turvallisuusohjeita ja kasvomaskisuositusta. Tervetuloa hiljentymään.

Huomioittehan, että Tuomiokirkon aukioloajat voivat vaihdella esim. kirkollisten toimitusten ja muiden tilaisuuksien vuoksi. Erityisesti kesälauantaisin Tuomiokirkossa on paljon vihkitilaisuuksia, joiden vuoksi yleisön pääsyä kirkkoon voidaan joutua rajoittamaan.

Kirkolliset toimitukset  (hautaus, kaste, avioliittoon vihkiminen, kodin siunaaminen)
Kirkolliset toimitukset järjestetään kulloinkin voimassa olevien rajoitusten ja ohjeiden mukaisesti.

2) Jumalanpalvelukset ja hartaudet verkossa

Jumalanpalvelukset sunnuntaisin kello 10 Porvoon tuomiokirkossa. Toisinaan messu striimataan, striimit näkyvät Kirkko Porvoossa -YouTube-kanavalla. Linkki kanavaan: Kirkko Porvoossa Youtube -kanava

Tuomiokirkon messuja voi kuunnella myös internetin kautta. Tästä avautuvalla sivulla löytyy kuuntelun avaava painike.

3) Valonmessu

Valonmessua vietetään vapaaehtoisvoimin noin kerran kuukaudessa sunnuntaina kello 17 Pikkukirkossa, Kirkkotori 1.

Kevään 2023 Valonmessut: 29.1., 5.3., 2.4. ja 7.5.

Keskiviikkoisin kello 18 on Valonrukousilta seurakuntakodin Pikkusalissa, Lundinkatu 5. Siellä rukoillaan osallistujien tuomien ja myös lähetettyjen rukousaiheiden puolesta. Voit lähettää sähköpostilla esirukouspyynnön Valonmessu-ryhmälle osoitteeseen valonmessu.porvoo@gmail.com. Kerran kuukaudessa heti Valonrukouksen jälkeen on Valonmessun kuukausikokous, jossa suunnitellaan Valonmessu-yhteisön toimintaa, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Kuukausikokoukset keväällä 2023 seuraavasti: 11.1., 1.2., 1.3., 5.4., 3.5. ja 31.5. klo 18.30 seurakuntakodin Pikkusalissa.

Valonmessun valonrukousilloista ja hartaushetkistä informoidaan myös facebookissa julkisessa ryhmässä Valonmessu Porvoon suomalainen seurakunta. Linkki Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/620277941457011/

4) Jumalanpalveluksia ja hartauksia muualla

EVL-sivusto, josta linkkejä monenlaisiin hartauksiin verkossa.

5) Yleistietoa  jumalanpalveluksista

Porvoon suomalaisen seurakunnan päämessua vietetään Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 10.

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa vietetään messua sunnuntaisin kello 15.

Tuomiokirkon messussa ripustetaan edellisviikolla kastettujen lasten omalla nimellä varustetut enkelit kastepuuhun

Su 7.6 messusta tehty hartaus. Musiikki Jarkko Yli-Annnala, saarna Juha Takala, liturgi Minna Tuominen

Seurakunnassa toimivista lähetyspiireistä ja muusta toiminnasta löydät tietoa:

Raamattupiirit

Lähetyspiirit

Sanan ja rukouksen illat

Kirkkokahvit

Jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollisuus jäädä nauttimaan kirkkokahvit.

Kirkkokahvit seurakuntakodilla, Lundinkatu 5

Tuomiokirkon sunnuntaisten jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollista tulla nauttimaan kirkkokahveista seurakuntakodille, Lundinkatu 5. Kirkkokahvien tuotolla tuetaan seurakuntamme tekemää lähetys- ja avustustyötä ympäri maailmaa.
Kesäaikaan kirkkokahveja ei järjestetä.

Kirkkokahvit Gammelbackassa sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen

Gammelbackan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelusten jälkeen voit jäädä vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan uusiin ihmisiin kahvikupposen merkeissä. Vapaaehtoisella kahvimaksulla voit tukea lähetystyötä.