Porvoon tuomiokirkko syksyn valossa

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Porvoon suomalaisen seurakunnan päämessua vietetään Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 10.  Messun aikana, noin kahden viikon välein, pidetään Kirkkokissan pyhäkoulu kirkon sakastissa. Lapset voivat mennä ennen saarnaosuutta ohjaajien johdolla pyhäkouluuun ja tulevat takaisin messuun, kun ehtoollisen vietto alkaa.

Tuomiokirkon messuja voi kuunnella myös internetin kautta. Tästä linkistä pääset sivulle, josta löytyy kuuntelun avaava painike.

Gammelbackan seurakuntakeskusessa vietetään messua sunnuntaisin kello 13. Nuorten tai varhaisnuorten viikonloppuleireiltä palaavat nuoret osallistuvat usein Gammelbackan messuun.  Kirkkoketun pyhäkoulu messun aikaan kerhotilassa noin kahden viikon välein, samaan tapaan kuin Tuomiokirkossa. Vuoroviikoin kummassakin kirkossa.
Gammelbackan messussa ripustetaan edellisviikolla kastettujen lasten omalla nimellä varustetut enkelit kastepuuhun.

Valonmessua vietetään vapaaehtoisvoimin kerran kuukaudessa, sunnuntaisin kello 17 Pikkukirkossa. Valonrukousilloissa keskiviikkoisin kello 18 seurakuntakodilla valmistellaan tulevaa Valonmessua, rukoillaan ja lauletaan.

Seurakunnassa toimivista lähetys- ja raamattu- ja muista piireistä löydät tietoa:

Raamattupiirit

Lähetyspiirit

Sanan ja rukouksen illat

Seurat

Kirkkokahvit

Jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollisuus jäädä nauttimaan kirkkokahvit.

Kirkkokahvit Tuomiorovastin pappilassa

Tuomiokirkon sunnuntaisten jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollista tulla nauttimaan vapaaehtoisten kattamista kirkkokahveista idylliseen pappilaan, osoitteeseen Suomenojantie 6. Pappilan kirkkokahvien tuotolla tuetaan seurakuntamme tekemää lähetys- ja avustustyötä ympäri maailmaa.

Kirkkokahvit Gammelbackassa sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen

Gammelbackan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelusten jälkeen voit jäädä vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan uusiin ihmisiin kahvikupposen merkeissä. Vapaaehtoisella kahvimaksulla voit tukea lähetystyötä.