Porvoon tuomiokirkko syksyn valossa

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Porvoon suomalainen seurakunta haluaa omalta osaltaan olla hillitsemässä
viruksen leviämistä.

Sanajumalanpalvelus sunnuntaisin kello 10 striimataan ja lähetetään internetin välityksellä.  Paikalla kirkossa ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat, seurakuntalaiset eivät voi toistaiseksi osallistua tilaisuuksiin paikan päällä.
Gammelbackan messut ja muut kokoontumiset on peruttu. Gammelbackan seurakuntakeskus on avoinna yksityistä hiljentymistä ja keskustelua varten sunnuntaisin kello 13-15.

Linkit seuraaviin lähetyksiin:

3 sunnuntai pääsiäisestä "Jumalan kansan koti-ikävä"   3.5. kello 10

4. sunnuntain pääsiäisestä, "Taivaan kansalaisena maailmassa"   10.5. kello 10

5. sunnuntai pääsiäisestä, "Sydämen puhetta Jumalan kanssa"  17.5.  kello 10

Helatorstai  "Korotettu Herra"  21.5. kello 10

6. sunnuntai pääsiäisestä "Pyhän Hengen odotus"  24.5.  kello 10

Kolehdit
Korona-pandemian vuoksi seurakuntalaisten ei ole mahdollista osallistua kolehtiin jumalanpalveluksissa, mutta kirkkohallituksen ohjeen mukaan seurakunnat voivat kertoa kolehtia korvaavasta järjestön varainhankintakeräyksestä.  Ilmoitamme tässä sivustot, joiden kautta voit osallistua kolehtisuunnitelman mukaisesti järjestöjen työn tukemiseen.

17.5.
Lahjoituksen saajaksi suositellaan: Hiljaisuuden Ystävät ry
Lisätietoa, tilinumero ym osoitteessa: https://www.hiljaisuudenystavat.fi/kolehtipyha2020/

21.5.
Lahjoita Kirkkopalveluiden Kotimaanavulle:  https://www.lahjoitaapua.fi/kohde/ruokaturvan_kolehtikerays

Vallitseva poikkeustilanne on ajanut vähävaraiset ahdinkoon. Yhteisöruokailut on jouduttu lakkauttamaan ja avustuksina jaettavien elintarvikkeiden määrä on vähentynyt merkittävästi.  Apuasi tarvitaan, että seurakuntien diakoniatyö kykenee jatkossakin antamaan tarvittavaa ensiapua näille ihmisille.
Kirkkopalvelujen Kotimaanavun ruokaturvakeräyksellä tuetaan seurakuntien diakoniatyön ruoka-aputoimintaa, mahdollistamalla mm. Eu-ruoka-avun jakelu sekä muita monimuotoisia ruoka-aputoimintoja ympäri Suomea.

24.5.
Lahjoita Kirkon Ulkomaanavulle
Kolehdin sijaan voit osallistua Kirkon Ulkomaanavun Suvivirsi-keräykseen, jonka rahat ohjataan nuorten koulutuksen tukemiseen Ugandassa. Varoilla kunnostetaan Bidibidin pakolaisasutusalueella toimivaa Koro Highland Secondary -koulua. Jumala siunatkoon lahjasi.

Valonmessua vietetään vapaaehtoisvoimin kerran kuukaudessa, sunnuntaisin kello 17 Pikkukirkossa. Valonrukousilloissa keskiviikkoisin kello 18 seurakuntakodilla valmistellaan tulevaa Valonmessua, rukoillaan ja lauletaan. Nyt erityisaikana kokoontuminen keskiviikkoisin Teamsissa klo 18.00  Sunnuntaina 26.4.2020 Valonmessun hartaushetki on nähtävissä klo 17.00 alkaen tänne laitettavan linkin kautta. Hartaushetken jälkeiset teejatkot Teamsissa n. klo 18.45. Valonmessun valonrukousilloista ja hartaushetkistä informoidaan myös facebookissa https://www.facebook.com/groups/620277941457011/

Poikkeustilan  ja kokoontumisrajoitusten päätyttyä palaamme taas normaaliin toimintaan, jota kuvaillaan tässä:

Porvoon suomalaisen seurakunnan päämessua vietetään Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 10.  Messun aikana, noin kahden viikon välein, pidetään Kirkkokissan pyhäkoulu kirkon sakastissa. Lapset voivat mennä ennen saarnaosuutta ohjaajien johdolla pyhäkouluun ja tulevat takaisin messuun, kun ehtoollisen vietto alkaa.

Tuomiokirkon messuja voi kuunnella myös internetin kautta. Tästä linkistä pääset sivulle, josta löytyy kuuntelun avaava painike.

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa vietetään messua sunnuntaisin kello 13. Nuorten tai varhaisnuorten viikonloppuleireiltä palaavat nuoret osallistuvat usein Gammelbackan messuun.  Kirkkoketun pyhäkoulu messun aikaan kerhotilassa noin kahden viikon välein, samaan tapaan kuin Tuomiokirkossa. Vuoroviikoin kummassakin kirkossa.
Gammelbackan messussa ripustetaan edellisviikolla kastettujen lasten omalla nimellä varustetut enkelit kastepuuhun.

Seurakunnassa toimivista lähetys- ja raamattu- ja muista piireistä löydät tietoa:

Raamattupiirit

Lähetyspiirit

Sanan ja rukouksen illat

Seurat

KAIKKI PIIRIT JA MUUT KOKOONTUMISET ON TOISTAISEKSI KESKEYTETTY KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI

Kirkkokahvit

Jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollisuus jäädä nauttimaan kirkkokahvit.

Kirkkokahvit Tuomiorovastin pappilassa

Tuomiokirkon sunnuntaisten jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollista tulla nauttimaan vapaaehtoisten kattamista kirkkokahveista idylliseen pappilaan, osoitteeseen Suomenojantie 6. Pappilan kirkkokahvien tuotolla tuetaan seurakuntamme tekemää lähetys- ja avustustyötä ympäri maailmaa.

Kirkkokahvit Gammelbackassa sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen

Gammelbackan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelusten jälkeen voit jäädä vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan uusiin ihmisiin kahvikupposen merkeissä. Vapaaehtoisella kahvimaksulla voit tukea lähetystyötä.