Porvoon tuomiokirkko syksyn valossa

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Porvoon suomalainen seurakunta haluaa omalta osaltaan olla hillitsemässä viruksen leviämistä.

1) Jumalanpalvelukset ja muut kirkolliset toimitukset kirkoissa ja kappeleissa

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä, 1-2 metrin turvavälit huomioiden.

Enimmäisosallistujamäärissä huomioidaan tilojen tuomat rajoitukset Porvoossa seuraavasti:

Porvoon tuomiokirkko, enimmäishenkilömäärä 170 henkilöä

• istumapaikat joka toisella penkkirivillä, istumapaikat merkitään
  • sisäänkäynti vain Pikkukirkon puoleisesta ovesta, pääsy kirkkoon n. 20 minuuttia ennen tilaisuutta

Pikkukirkko, enimmäishenkilömäärä 70 henkilöä

• istumapaikat joka toisella penkkirivillä, istumapaikat merkitään

Näsinmäen siunauskappeli, enimmäishenkilömäärä 45 henkilöä

• istumapaikat väljästi limittäin

Gammelbackan seurakuntakeskuksen kirkkosali, enimmäishenkilömäärä 35 henkilöä

• istumapaikat sijoitettu turvavälein
  • Gammelbackassa messu seuraavan kerran 2.8.2020 klo 13.

2) Jumalanpalvelukset ja hartaudet verkossa

Kesäajan jumalanpalvelusten osalta striimaukset ovat tauolla.

Messujen strimauksen sijaan teemme lyhyen videoidun hartaushetken, jossa jumalanpalveluksen liturgi käsittelee pyhäpäivän aihetta. Hartaus on katsottavissa YouTube -kanavalla sunnuntaista klo 10 seuraavaan perjantaihin saakka.

Tuomiokirkon messuja voi kuunnella myös internetin kautta. Tästä linkistä klikkaamalla pääset sivulle, josta löytyy sekä kuuntelun avaava painike että linkki videohartauteen.

3) Valonmessu

Valonmessua vietetään vapaaehtoisvoimin kerran kuukaudessa, sunnuntaisin kello 17 Pikkukirkossa. (ei kesä-, heinä- ja elokuussa)

Valonrukousilloissa

keskiviikkoisin kello 18 seurakuntakodilla valmistellaan tulevaa Valonmessua, rukoillaan ja lauletaan.

Nyt erityisaikana kokoontuminen keskiviikkoisin Teamsissa klo 18.00  . Valonmessun valonrukousilloista ja hartaushetkistä informoidaan myös facebookissa https://www.facebook.com/groups/620277941457011/

4) Jumalanpalveluksia ja hartauksia muualla

Alla olevasta linkistä katsottavissa unkarilaisen Deak Terin ystävyysseurakuntamme messu helluntaina 31.5.2020:

Unkarin ystävyysseurakunnan helluntain jumalanpalvelus (tekstitetty englanniksi), jossa me porvoolaiset saimme olla etänä myös mukana. Jumalanpalvelus päättyy Porvoon tuomiokirkosta Herran siunaukseen ja musiikkitervehdykseen, jonka toteuttivat seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Ågren ja yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Anna Talvitie

EVL-sivusto, josta linkkejä monenlaisiin hartauksiin verkossa.

5) Yleistietoa "normaaliajan" jumalanpalveluksista

Poikkeustilan  ja kokoontumisrajoitusten päätyttyä palaamme taas normaaliin toimintaan, jota kuvaillaan tässä (Osittaiset rajoitukset vielä kesällä 2020 voimassa)

Porvoon suomalaisen seurakunnan päämessua vietetään Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 10.  Messun aikana, noin kahden viikon välein, pidetään Kirkkokissan pyhäkoulu kirkon sakastissa. Lapset voivat mennä ennen saarnaosuutta ohjaajien johdolla pyhäkouluun ja tulevat takaisin messuun, kun ehtoollisen vietto alkaa.

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa vietetään messua sunnuntaisin kello 13. Nuorten tai varhaisnuorten viikonloppuleireiltä palaavat nuoret osallistuvat usein Gammelbackan messuun.  Kirkkoketun pyhäkoulu messun aikaan kerhotilassa noin kahden viikon välein, samaan tapaan kuin Tuomiokirkossa. Vuoroviikoin kummassakin kirkossa.

Gammelbackan messussa ripustetaan edellisviikolla kastettujen lasten omalla nimellä varustetut enkelit kastepuuhun.  Gammelbackan kesätauon aikana kastepuu Tuomiokirkossa.

Su 7.6 messusta tehty hartaus. Musiikki Jarkko Yli-Annnala, saarna Juha Takala, liturgi Minna Tuominen

Seurakunnassa toimivista lähetys- ja raamattu- ja muista piireistä löydät tietoa:

Raamattupiirit

Lähetyspiirit

Sanan ja rukouksen illat

Seurat

KAIKKI PIIRIT JA MUUT KOKOONTUMISET ON TOISTAISEKSI KESKEYTETTY KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI

Kirkkokahvit

Jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollisuus jäädä nauttimaan kirkkokahvit.

Kirkkokahvit Tuomiorovastin pappilassa

Tuomiokirkon sunnuntaisten jumalanpalvelusten jälkeen on useimmiten mahdollista tulla nauttimaan vapaaehtoisten kattamista kirkkokahveista idylliseen pappilaan, osoitteeseen Suomenojantie 6. Pappilan kirkkokahvien tuotolla tuetaan seurakuntamme tekemää lähetys- ja avustustyötä ympäri maailmaa.
Kesäaikaan kirkkokahveja ei järjestetä.

Kirkkokahvit Gammelbackassa sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen

Gammelbackan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelusten jälkeen voit jäädä vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan uusiin ihmisiin kahvikupposen merkeissä. Vapaaehtoisella kahvimaksulla voit tukea lähetystyötä.