Gammelbackan seurakuntakeskus

Mariagården

Viertotie 1 , 06400 Porvoo

Avoinna messujen ja muiden tilaisuuksien aikaan sekä sopimuksen mukaan.

Gammelbackan seurakuntakeskus

Seurakuntakeskus sijaitsee vanhan Gammelbackan kartanon päärakennuksen paikalla, ruotsinkieliseltä nimeltään seurakuntakeskus on Mariagården.

Seurakuntakeskuksen vihki käyttöönsä silloinen Porvoon hiippakunnan piispa Erik Vikström 12. syyskuuta 1999. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Aarne Launos ja sisustuksen arkkitehti Sebastian Paetau. Kirkkosalin alttariseinällä olevan lasimaalauksen on tehnyt eestiläinen taiteilija Rene Aua. Kirkkotekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Pirkko Heikkilän käsialaa.

Tiloja voi varata kirkollisia toimituksia varten kirkkoherranvirastosta ja muita tilaisuuksia varten suomalaisen seurakunnan seurakuntasihteerin kautta.

SEURAKUNTASALI JA KAPPELI (190 m²)

• Gammelbackan seurakuntakeskuksen kirkkosaliin mahtuu tuolijärjestelmällä n. 170 henkilöä ja pöytäjärjestelmällä 120-170 henkilöä
  • Kirkkosali on käytettävissä mm. kasteita, vihkimisiä, hautaan siunaamisia ja muistotilaisuuksia varten
  • Salissa on urut ja flyygeli
  • Kirkkosalissa on suomenkielinen messu joka sunnuntai klo 13 ja viikoittain muita suomalaisen seurakunnan seurakuntatilaisuuksia
  • Kappeli sopii kaste-, vihki- ja muistotilaisuuksiin noin 25-30 henkilölle (Koronaviruksen aikana enintään 40 henkilöä, aulassa 20 henkilöä)

KARTANOSALI  (65 m²)

• Kartanosali on viihtyisä juhla- ja kokoustila, johon mahtuu tuolijärjestelmällä 40-45 ja pöytäjärjestelmällä 35 henkilöä. (Koronaviruksen aikana enintään 10 henkilöä)

SAUNA JA TAKKAHUONE (38,5 m²)

• Seurakuntakeskuksessa on myös sauna  ja takkahuone. Nämä tilat sopivat vapaamuotoisiin, pieniin tilaisuuksiin 6-10 henkilölle.

PIENKEITTIÖ

• Gammelbackan seurakuntakodissa on kodinomainen pienkeittiö, joka soveltuu omatoimiseen kahvinkeittoon ja kahvileivän esillelaittoon.
  • Pienkeittiössä on kotitalousliesi ja -uuni,  -jääkaappi sekä -tiskikone.
  • Varustukseen kuuluu myös mikroaaltouuni, vedenkeitin, kahvinkeitin 2:lla pannulla, kahviastiasto 50 henkilölle, 2 pumpputermosta kahville, 1 pumpputermos vedelle sekä erilaisia tarjoiluastioita ym.

Viertotie 1, 06400 Porvoo

Ulos luontoon!

Lähde pienelle lenkille (noin 1 h) lähimaastoon yhdessä toisten kanssa.

Viertotie 1, 06400 Porvoo

PERUTTU Iltamessu Gammelbackassa

Gammelbackan messut peruttu 23.11. - 13.12. välisenä aikana.