Gammelbackan seurakuntakeskus

Mariagården

Gammelbackan seurakuntakeskus

Viertotie 1, 06400 Porvoo

Avoinna messujen ja muiden tilaisuuksien aikaan sekä sopimuksen mukaan.

SEURAKUNTASALI JA KAPPELI (190 m²)

• Gammelbackan seurakuntakeskuksen kirkkosaliin mahtuu tuolijärjestelmällä n. 170 henkilöä ja pöytäjärjestelmällä 120-170 henkilöä
  • Kirkkosali on käytettävissä mm. kasteita, vihkimisiä, hautaan siunaamisia ja muistotilaisuuksia varten
  • Salissa on urut ja flyygeli
  • Kirkkosalissa on suomenkielinen messu joka sunnuntai klo 13 ja viikoittain muita suomalaisen seurakunnan seurakuntatilaisuuksia
  • Kappeli sopii kaste-, vihki- ja muistotilaisuuksiin noin 25-30 henkilölle

KARTANOSALI  (65 m²)

• Kartanosali on viihtyisä juhla- ja kokoustila, johon mahtuu tuolijärjestelmällä 40-45 ja pöytäjärjestelmällä 35 henkilöä.

SAUNA JA TAKKAHUONE (38,5 m²)

• Seurakuntakeskuksessa on myös sauna  ja takkahuone. Nämä tilat sopivat vapaamuotoisiin, pieniin tilaisuuksiin 6-10 henkilölle.

PIENKEITTIÖ

• Gammelbackan seurakuntakodissa on kodinomainen pienkeittiö, joka soveltuu omatoimiseen kahvinkeittoon ja kahvileivän esillelaittoon.
  • Pienkeittiössä on kotitalousliesi ja -uuni,  -jääkaappi sekä -tiskikone.
  • Varustukseen kuuluu myös mikroaaltouuni, vedenkeitin, kahvinkeitin 2:lla pannulla, kahviastiasto 50 henkilölle, 2 pumpputermosta kahville, 1 pumpputermos vedelle sekä erilaisia tarjoiluastioita ym.

Seurakuntakeskus sijaitsee vanhan Gammelbackan kartanon päärakennuksen paikalla, ruotsinkieliseltä nimeltään seurakuntakeskus on Mariagården.

Seurakuntakeskuksen vihki käyttöönsä silloinen Porvoon hiippakunnan piispa Erik Vikström 12. syyskuuta 1999. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Aarne Launos ja sisustuksen arkkitehti Sebastian Paetau. Kirkkosalin alttariseinällä olevan lasimaalauksen on tehnyt eestiläinen taiteilija Rene Aua. Kirkkotekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Pirkko Heikkilän käsialaa.

Tiloja voi varata kirkollisia toimituksia varten kirkkoherranvirastosta ja muita tilaisuuksia varten seurakuntasihteerin kautta.

Valonmessuyhteisön aloituspäivä

Valonmessun aloituspäivässä visioidaan ja suunnitellaan Valonmessu-yhteisön syksyn toimintaa ja pääset mukaan vapaaehtoisten kirjavaan joukkoon. Yhteisö toteuttaa mm. Valonmessuja, kokoontuu viikoittain Valonrukousiltoihin ja järjestää miestenryhmä Kajon saunailtoja. Tervetuloa Gammelbackan seurakuntakeskukselle jo klo 15 messuun ja kahveille sen jälkeen.

Miestenryhmä Kajo

Tervetuloa viettämään kaikille avointa rentoa iltaa liikunnan, saunomisen ja yhdessäolon merkeissä Gammelbackan seurakuntakeskukselle (Viertotie 1). Sisäänkäynti kerhokäytävältä, joka löytyy ulkorakennuksen ja päärakennuksen välistä. Iltojen ja tämän illan ohjelmarunko: 18.00 – 18.45 ulkoliikuntaa, 18.45 – 20.15 saunomista, syömistä, yhdessäoloa, 20.15 – 21.00 alustus ja vapaata keskustelua. Voit tulla oman aikataulusi mukaan, esimerkiksi vain saunomaan ja syömään. Pyrimme pitämään illan aikataulusta kiinni, jolloin osallistuminen on mahdollista myös vain osaan ohjelmaa.

Arki-illan ateriat ja Perhekerho

Syödään yhdessä, avoin ruokailu kaikenikäisille