Rippijuhlat

Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Ps. 139: 14 

Konfirmaatio on kirkollinen juhla, joka muistuttaa kasteesta ja jossa Jumala vahvistaa ja siunaa hänen omakseen kastettua. Sana konfirmaatio tarkoittaakin vahvistamista. Tavallisimmin konfirmaatio järjestetään rippikoulun jälkeen.

Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja äänestää 16 vuotta täytettyään seurakuntavaaleissa. Täysi-ikäisenä konfirmoitu seurakuntalainen voi asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa.

Täältä löydät lisää tietoa rippikoulusta.

 

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

alban helma ja tennarit.

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen