Yhteistyö seurakunnan ja Porvoon varhaiskasvatuksen kanssa

Porvoon suomalainen seurakunta tekee yhteistyötä Porvoon kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen (päiväkodit ja perhepäivähoito) kanssa. Yhteistyötä tehdään Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (Vasu) ja Opetushallituksen päivitettyjen ohjeiden mukaisesti.

Yhteistyö perustuu yhteiselle kasvatustehtävälle, jossa tuetaan lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hyvää elämää.

Yhteistyön periaatteita kuvataan Kirkkohallituksen laatimien Kumppanuuden korien avulla. Korit ovat Yleissivistävä opetus, Perinteiset juhlat, Uskonnolliset tilaisuudet ja Kasvu ja hyvinvointi. Lue lisää Kumppanuuden koreistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunta päivittää vuosittain keväällä yhteistyötarjonnan tulevaa toimintavuotta varten. Syksy 2022 - kevät 2023 tarjontaan voit tutustua tästä.

Porvoon suomalainen seurakunta tarjoaa kaupungin varhaiskasvatukselle syyskaudella 2022 mm. seuraavaa toimintaa:

KATSOMUSKASVATUKSEN ILTAPÄIVÄKAHVIT
tiistaina 13.9. klo 12.30-15 Gammelbackan seurakuntakeskus, Viertotie 1.

Tervetuloa päiväkodin johtajat ja kaikki asiasta kiinnostuneet varhaiskasvattajat keskustelemaan katsomuskasvatukseen liittyvistä asioista ja jakamaan arjen kokemuksia ja ideoita. Mukana ovat myös Jaana Häkkinen Porvoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluista ja varhaiskasvatusyhteistyöstä vastaavat Porvoon suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan työntekijät.

Kahvin ja teen lisäksi tarjolla on pientä suolaista ja makeaa. Tarjoilua varten toivomme ilmoittautumiset 6.9. mennessä marja-leena.dammert(at)evl.fi tai p. 040 487 0904.

AAMUKIRKKO
Kutsumme lapsiryhmiä aamukirkkoon tiistaina 4.10. klo 9.30-10 Gammelbackan seurakuntakeskukselle, Viertotie 1. Päivän teemana on enkelit. Kyseessä on uskonnollinen tilaisuus (kts. kumppanuuden kori 3).
ti 27.9. mennessä marja-leena.dammert(at)evl.fi tai p. 040 487 0904.

NOOAN MATKASSA - MUSKARIKONSERTTI MUKSUILLE
tiiistaina 11.10. klo 9.30 Porvoon Pikkukirkossa (Kirkkotori 1)

Muskarikonsertissa tutustutaan Nooan ja arkin tarinaan musiikin, laulun ja leikin avulla. Konsertti ei sisällä uskonnon harjoittamista kuten rukouksia. (kts. yleissivistävän opetuksen kori, kori 1)
Musisoimassa ja leikittämässä ovat Porvoon suomalaisen seurakunnan kanttori Kaisa Sidoroff sekä muusikko Liisa Kuparinen.
Konsertin kesto on noin puoli tuntia. Ikäsuositus 3-6 -vuotta.
Ilmoittautumiset 30.9. mennessä marja-leena.dammert(at)evl.fi tai p. 040 487 0904.

JOULUNÄYTELMÄT
ma 12.12. ja ke 14. – pe 16.12. klo 9.15 ja klo 10 alkaen Gammelbackan seurakuntakodilla (Viertotie 1).

Lasten joulunäytelmät perustuvat Raamatun kertomukseen ensimmäisen joulun tapahtumista. Näytelmän kesto on noin puoli tuntia. Kyseessä on uskonnollinen tilaisuus (kts. kumppanuuden kori 3).
Seurakunta maksaa tarvittaessa bussikuljetukset. Lisätietoja lähetämme lokakuussa, ilmoittautumiset 1.11. Helena Halvarille, helena.halvari(at)evl.fi

Tule tutustumaan Porvoon tuomiokirkkoon yhdessä 6-vuotiaan Samuelin kanssa.

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Porvoon suomalainen seurakunta