Lapsia Afrikasta.

Seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Mitä lähetystyöntekijä tekee?

Tämän päivän lähetystyöntekijä lähtee ulkomaille töihin kohdemaassa toimivan yhteistyökirkon tai muun vastaavan yhteisön kutsusta. Lähetystyöntekijä työskentelee paikallisen työyhteisön hierarkiassa siinä roolissa, jossa vastaava paikallinen työntekijäkin toimisi. Työnantaja on suomalainen ”rekrytointifirma” eli joku kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, sillä palkka tulee Suomesta, mutta työtä johtaa ja ohjaa kohdemaan työnantaja.

Lähetystyöntekijä voi toimia monissa eri tehtävissä oman ammattitaitonsa mukaan: pappina, opettajana, tiedottajana tai esimerkiksi asiantuntijana kehitysyhteistyössä.

Angola

Teija Lievonen työskentelee Afrikassa asemamaanaan Angola. Hän toimii kasvatustyön asiantuntijana Suomen Lähetysseuran lähettämänä. Teijan työalue on eteläinen ja itäinen Afrikka.

"Vapaaehtoiset ja yhteisöllisyys ovat asioita, joista Suomessa kannattaisi ottaa mallia"

Japani

Tiina Latva-Rasku
Tällä hetkellä Tiina Latva-Rasku tekee Suomesta käsin Japaniin suuntautuvaa tavoittavaa ja seurakuntiin ohjaavaa Internet-työtä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) palveluksessa. Hän vastailee japanilaisten kysymyksiin kristinuskosta, mainostaa seurakuntien tapahtumia ja toimii Japanin pienten kirkkojen teknisenä tukihenkilönä. Myös nuoria tavoittava sivusto on Tiina Latva-Raskun työn alla.

”Internet-työssä pyrin tarjoamaan ensikosketuksen kristinuskoon ja madaltamaan kynnystä seurakuntaan ja Raamatun lukemiseen.”

Thaimaa

Olli Pitkänen toimii Aasiassa Suomen Lähetysseuran Mekongin alueen ja Nepalin aluepäällikkönä asemapaikkanaan Thaimaan Bangkok. Aluepäällikön tehtäviin kuuluu vastata alueen kumppanuusyhteistyöstä, työn kokonaissuunnittelusta, seurannasta ja raportoinnista. Alueilla tehdään seurakunta- ja diakoniatyötä, kielenkäännöstyötä ja työtä vähemmistöjen oikeuksien puolesta.

”Lähetystyö tekee maailmasta paremman. Apu menee perille, ihmisoikeudet lisääntyvät ja vapaus lisääntyy.”

Kreikka

Faisal ja Bella Masih lähtivät syksyllä 2018 Kreikkaan työskentelemään turvapaikanhakijoiden parissa Lähetysyhdistys Kylväjän lähettämänä. He auttavat Keski-Aasiasta Eurooppaan tulleita ihmisiä. Monet tulijoista ovat paenneet väkivaltaa ja työttömyyttä. Masiheilla on poika Josh.

"Jumala avaa ihmisten silmät, ja he saavat tietää totuuden Jeesuksesta ja hänen rakkaudestaan kaikkia ihmisiä kohtaan."

Itävalta

Erja Tillgren lähti vuoden 2022 alussa lähetystyöntekijäksi MediaWorksin palvelukseen kolmen vuoden kaudelle 2022-2024. Erja työskentelee mediastrategin tehtävissä, luo digialustoja ja toimii kouluttajana ja kehittäjänä. Työnantaja Suomessa on Medialähetys Sanansaattajat ja asemapaikka Wien.

Suomen merimieskirkko

Porvoon suomalaisen seurakunta tukee Haminan Merimieskirkkoa. Suomen Merimieskirkko ry toimii yhteistyössä Suomen evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Merimieskirkot ovat merenkulkijoiden, ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten suuressa suosiossa. Heidän lisäkseen Merimieskirkon palveluita käyttävät mm. rekkakuskit, opiskelijat, au pairit ja interrailaajat.

Medialähetystyö

Seurakuntamme nimikkokohteena on vuoden 2004 alusta lähtien ollut mediatyö, johon osallistumme Medialähetys Sanansaattajien kautta. Tuemme kristillisten radio-ohjelmien tekemistä Indonesiassa.

Nuorisotyön kummikohde

Seurakunnan nuorisotyö tukee Lasten pankkia ja Malawissa sairaanhoitajaksi käyvää nuorta. Lasten Pankki edistää lasten oikeuksien toteutumista ympäri maailmaa. Sen tehtävä on poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja luoda turvaa arkeen.

Nuorisotyö maksaa malawilaisen sairaanhoitajaksi opiskelevan John Mbwezan  koulumaksun ja lahjoittaa Lasten Pankille ”Taivaallinen torstai” -nuorenillassa pidettävän Kuppilan myynnin tuoton. Lisäksi nuorisotyö tukee Lasten Pankkia osallistumalla seurakunnan myyjäisiin ja pitämällä päämessujen kirkkokahveja.

Ota yhteyttä

kappalainen
Porvoon suomalainen seurakunta
Lundinkatu 5
06100 Porvoo

Lähetystyö, evankelioimistyö, maahanmuuttajat, aikuisrippikoulu