Lapsia Afrikasta

Seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Mitä lähetystyöntekijä tekee?

Tämän päivän lähetystyöntekijä lähtee ulkomaille töihin kohdemaassa toimivan yhteistyökirkon tai muun vastaavan yhteisön kutsusta. Lähetystyöntekijä työskentelee paikallisen työyhteisön hierarkiassa siinä roolissa, jossa vastaava paikallinen työntekijäkin toimisi. Työnantaja on suomalainen ”rekrytointifirma” eli joku kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, sillä palkka tulee Suomesta, mutta työtä johtaa ja ohjaa kohdemaan työnantaja.

Lähetystyöntekijä voi toimia monissa eri tehtävissä oman ammattitaitonsa mukaan: pappina, opettajana, tiedottajana tai esimerkiksi asiantuntijana kehitysyhteistyössä.

Seurakunnan nimikkolähettiperheet

Angola

Teija Lievonen lähti joulukuussa 2018 Angolaan. Pääpaino hänen työssään on tiedotus- ja nuorisotyössä.

Japani

Tiina Latva-Rasku
Tällä hetkellä Tiina Latva-Rasku tekee Suomesta käsin Japaniin suuntautuvaa tavoittavaa ja seurakuntiin ohjaavaa Internet-työtä. Hän vastailee japanilaisten kysymyksiin kristinuskosta, mainostaa seurakuntien tapahtumia ja toimii Japanin pienten kirkkojen teknisenä tukihenkilönä. Myös nuoria tavoittava sivusto on Tiina Latva-Raskun työn alla.

”Internet-työssä pyrin tarjoamaan ensikosketuksen kristinuskoon ja madaltamaan kynnystä seurakuntaan ja Raamatun lukemiseen.”

Thaimaa

Olli Pitkänen toimii Mekongin ja Oseanian aluepäällikkönä asemapaikkanaan Thaimaan Bangkok. Aluepäällikön tehtäviin kuuluu vastata alueen kumppanuusyhteistyöstä, työn kokonaissuunnittelusta, seurannasta ja raportoinnista. Alueilla tehdään seurakunta- ja diakoniatyötä, kielenkäännöstyötä ja työtä vähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Venäjä

Markus ja Mari Aitamäki lähtivät Venäjälle keväällä 2013. Mari on koulutukseltaan sosionomi (AMK), Markus teologian kandidaatti ja kirkon nuorisotyönohjaaja. Pariskunnalla on kolme lasta: Anni, Elias ja Luukas. Työkausi Venäjällä on nyt päättynyt, pääsemme syksyllä 2020 kuulemaan Aitamäkiä Porvoossa.

Kreikka

Faisal ja Bella Masih lähtivät syksyllä 2018 Kreikkaan työskentelemään turvapaikanhakijoiden parissa. He auttavat Keski-Aasiasta Eurooppaan tulleita ihmisiä. Monet tulijoista ovat paenneet väkivaltaa ja työttömyyttä. Masiheilla on poika Josh.

Suomen merimieskirkko

Porvoon suomalaisen seurakunta tukee Haminan merimieskirkkoa. Suomen merimieskirkko ry toimii yhteistyössä suomen evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Merimieskirkot ovat merenkulkijoiden, ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten suuressa suosiossa. Heidän lisäkseen merimieskirkon palveluita käyttävät mm. rekkakuskit, opiskelijat, au pairit ja interrailaajat.

Radiolähetystyö

Seurakuntamme nimikkokohteena on vuoden 2004 alusta lähtien ollut radiolähetystyö Medialähetys Sanansaattajien kautta. Tuemme kristillisten radio-ohjelmien tekemistä Indonesiassa.

Nuorisotyön kummikohde

Seurakunnan nuorisotyö tukee Lasten pankkia. Lasten Pankki edistää lasten oikeuksien toteutumista ympäri maailmaa. Sen tehtävä on poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja luoda turvaa arkeen.

Nuorisotyö lahjoittaa Lasten pankille ”Taivaallinen torstai” -nuorenillassa pidettävän Kuppilan myynnin tuoton. Lisäksi nuorisotyö tukee Lasten pankkia osallistumalla seurakunnan myyjäisiin ja pitämällä päämessujen kirkkokahveja.

Lähetyssihteeri
Porvoon suomalainen seurakunta