Uutislistaukseen

Pikkukirkko katettuna sääsuojalla kesällä kattoremontin aikana

Pikkukirkon paanukatto remontoidaan kevään ja kesän aikana. Urakka on käynnissä 20.2.–31.8. Kirkonmäellä työt näkyvät huhtikuussa. 

Lilla_5.jpg

Kolme Pikkukirkon lappeista uusitaan. Urakka on käynnistynyt jo helmikuussa, jolloin on hankittu tukkeja ja alettu valmistaa kattopaanuja. 
 
Kirkon kävijät huomaavat remontin lähinnä siksi, että kirkko katetaan sääsuojalla. Sääsuoja ja rakennustelineet asennetaan huhtikuussa ja otetaan alas elokuun puolivälissä. 
 
Kirkkoa voi käyttää remontin aikana. Kirkkoon mennään rakennustelineiden alta. Remontti vaikuttaa myös esimerkiksi näkymiin kirkon ikkunoista ja kirkonmäen ulkonäköön remontin aikana. Työt ovat tauolla viikonloppuisin. 
 
Yhteinen kirkkovaltuusto on päättänyt tehdä remontin, jonka arvioidaan maksavan 400 000 euroa. Pikkukirkon paanukatto on niin huonossa kunnossa, ettei sen paikkaaminen enää ole järkevää.  HP Insinöörit Oy on yhdessä arkkitehti Ulla Raholan kanssa tehnyt perusteellisen kuntotarkastuksen. On todettu, että paanukatossa on niin paljon vaurioita, että se kannattaa uusia kolmelta lappeelta.  
 
Museoviraston arkkitehti Robin Landsdorff on ollut mukana korjaussuunnittelussa.  

Lisätietoja:

Krista Eloneva
Krista Eloneva
kiinteistö- ja hankintapäällikkö

1.3.2023 11.16