Uutislistaukseen

Pikkukirkon paanukatto uusitaan – rakennuskustannukset ovat kasvaneet 

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 19.1. anoa lisämäärärahaa yhteiseltä kirkkovaltuustolta Pikkukirkon paanukaton korjaamiseen. Urakka on kilpailutettu ja vallitsevan maailmantilanteen takia kustannukset ovat kasvaneet. 

Lilla_5.jpg

Korjausten siirtäminen ei kannata, koska se voi lisätä kustannuksia entisestään. Myös paloturvallisuutta ajatellen katto tulee saada kuntoon. Korjaamiseen anotaan nyt yhteensä 400 000 euroa yhteiseltä kirkkovaltuustolta. Määräraha sisältää myös viranomais- ja valvontakustannukset sekä lisä- ja muutostyövarauksen. 

Kilpailutuksessa tuli kaksi tarjousta. Rakennustoimisto Anttonen Oy sai eniten pisteitä vertailussa ja valittiin siten hankkeen urakoitsijaksi. Urakka maksaa 361 900 euroa. Projekti rahoitetaan kassavaroin. Alkuperäisen kustannuksen arvioitiin olevan 220 000 euroa.

Pikkukirkon paanukatto on niin huonossa kunnossa, ettei sen paikkaaminen ole järkevää. HP Insinöörit Oy on yhdessä arkkitehti Ulla Raholan kanssa tutkinut kattoa tarkkaan. On todettu, että paanukatossa on niin paljon vaurioita, että se kannattaa uusia kolmelta lappeelta. 

Museoviraston arkkitehti Robin Landsdorff on ollut mukana korjaussuunnittelussa. 

Lisätietoja:
Krista Eloneva
Kiinteistö- ja hankintapäällikkö
040 4889 009

19.1.2023 17.57