Uutislistaukseen

Nyt tyhjennetään Ruotsalainen seurakuntakoti – suuri kirpputori järjestetään lauantaina 23.9.

Ruotsalainen seurakuntakoti osoitteessa Runeberginkatu 24 on myynnissä ja toiminta talossa on vähentynyt asteittain. Nyt talo tyhjennetään. Suuri kirpputori järjestetään lauantaina 23.9. ja myyntivoitot menevät hyväntekeväisyyteen. 

Ihmiset penkovat kirppispöytää.

Mahdollisuus hankkia muisto Ruotsalaisesta seurakuntakodista 

– Otamme esiin kaiken, mitä vuosien aikana on kerääntynyt kaappeihin, laatikoihin, vintille ja kellariin, ja myymme sen eteenpäin. Myyntivoitot menevät lasten ja nuorten tukemiseen sekä Suomessa että ulkomailla Lasten pankin ja Yhteisvastuukeräyksen kautta, kertoo Sanna Lindström tuomiokirkkoseurakunnasta, joka on aktiivisesti ollut mukana järjestämässä kirpputoria. 

– Esineiden läpikäyminen on myös jäähyväisprosessi. Nyt seurakuntalaiset ja muut kiinnostuneet saavat mahdollisuuden ostaa jonkun muiston talosta itselleen. On monia hienoja esineitä, joita voi käyttää vielä pitkään, Lindström sanoo. 

Halutaan edistää uudelleenkäyttöä

Myynnissä on myös huonekaluja ja esineitä muista kiinteistöistä, esimerkiksi toimistoista osoitteessa Lundinkatu 5 ja kerhotiloista. 

– Ajatus on yrittää pidentää niiden tavaroiden elinkaarta, joista meille ei enää ole hyötyä. Kiinteistöstrategiamme mukaisesti olemme pienentämässä kiinteistökantaa ja siten meidän pitää luopua irtaimistosta. On ympäristöohjelmamme linjan mukaista edistää uudelleenkäyttöä, kertoo Krista Eloneva, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö, joka on pannut kirpputorin alulle. 

Mahdollisuus tehdä löytöjä – kaikkea kahvikupeista biljardipöytään ja designiin

Sen lisäksi, että osalla tavaroista voi olla tunnearvoa osalle seurakuntalaisista, on myös mahdollista löytää arvokkaampia tavaroita. 
 
– Yhden roska on toisen aarre. Enimmäkseen myymme ”pienempiä tavaroita” kirpputorilla. Niiden joukosta voi kyllä tehdä löytöjä, Eloneva sanoo. 

– Kirppispöydältä löytyy myös kaikenlaista ostettavaa lapsille, esimerkiksi kirjoja, vinkkaa Helena Halvari, Porvoon suomalaisen seurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja.

Entisessä nuorisokerroksessa, jossa monet porvoolaiset ovat aikojen saatossa kokoontuneet nuorten kokoontumisiin, on myynnissä myös pingispöytä ja biljardipöytä. 
 
– Ostaja vastaa biljardipöydän siirtämisestä. Se painaa melkoisesti, mutta sen saa laitettua osiin, Krista Eloneva sanoo.  

Kirpputorin Facebook-tapahtumassa ”Församlingens stora loppis – Seurakunnan suuri kirpputori” voi katsoa kuvia joistain myynnissä olevista tavaroista. Tavaroita ei voi varata etukäteen eikä niistä anneta lisätietoja puhelimitse tai sähköpostitse. Paikan päällä voi tutustua tavaroihin ja ostaa sen, mitä haluaa.

Osta käytettynä, juo kuppi kahvia ja tee hyvää

Kirpputorilla lauantaina 23.9 on tavaroita myynnissä juhlasalissa katutasossa sekä pohjakerroksessa, Café Ankaretin tiloissa. 

– Yritämme järjestellä tavarat ja pöydät niin, että tavaroiden löytäminen on mahdollisimman helppoa. meillä on pöytiä, joilla on tavaroita eri hintaluokissa, 1 euro, 2 euroa, 5 euroa ja niin edelleen, Sanna Lindström kertoo. 
 
Kirpputorilla voi maksaa käteisellä, kortilla tai MobilePayllä. 
 
– Pidämme myös Café Ankaretin auki kirpputorin aikana, jos tulee tarve pitää tauko ja saada vähän kahvia ja pullaa. Myös kahvitulot menevät hyväntekeväisyyteen, Lindström kertoo.  


Tervetuloa kirpputoriin! Kuvassa vasemmalta: Vivan Antman, Pauliina Nyqvist, Krista Eloneva, Gunvor Haddas, Helena Halvari, Sanna Lindström ja Jesse Kyötikki. Kuvan otti Simon Lampenius.


 
Info lyhyesti: 

Församlingens stora loppis – Seurakunnan suuri kirpputori 
 
Ajankohta: lauantaina 23.9 kello 10–14 
 
Paikka: Ruotsalainen seurakuntakoti, Runeberginkatu 24 
 
Kerätyt rahat lahjoitetaan lasten ja nuorten tukemiseen Suomessa ja maailmanlaajuisesti Lasten pankin ja Yhteisvastuukeräyksen kautta. 
 
Kirpputorin järjestävät Porvoon ev. lut. seurakunnat.

Lisätietoja: 


Kuvat myynnissä olevista tuotteista julkaistaan Facebook-tapahtumassa ”Församlingens stora loppis – Seurakunnan suuri kirpputori”. Emme voi antaa etukäteen tietoja tuotteista puhelimitse tai sähköpostitse. 

Simon Lampenius
Simon Lampenius
viestintäpäällikkö
Lundinkatu 5
06100 Porvoo

6.9.2023 12.18