Uutislistaukseen

seurakuntavaalit, ehdokkuus,

Seurakuntavaalit lähestyvät

7.9.2022 13.54

Hei porvoolainen!

Ehdokkaaksi asettumisen aika on nyt, 15.9 saakka

 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Seurakuntavaaleissa valitaan lähes 8000 luottamushenkilöä yhteensä 367 seurakuntaan seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. 

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 20.11., ja ennakkoäänestysaika tiistaista lauantaihin 8.–12.11.2022.

Vaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022. Ehdokkaana voi olla viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Ehdokkaita voi asettaa valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään kymmenen äänioikeutettua henkilöä.

 ”Seurakuntavaalit lähestyvät. Niissä voi vaikuttaa oman seurakunnan ja sitä kautta koko kirkon asioihin. Toivon, että mahdollisimman moni kirkon asioista kiinnostunut jäsen harkitsee ehdokkuutta. Demokratian kannalta sopuvaali ei ole paras vaihtoehto”, arkkipiispa Tapio Luoma kannustaa.

Vuoden 2018 vaaleissa valtakunnallinen äänestysprosentti oli 14,4 %. Lähes puolet viime vaaleissa valituista luottamushenkilöistä oli uusia. Valittujen luottamushenkilöiden keski-ikä oli noin 53 vuotta.

Seurakuntavaalien vaalikone avataan yleisölle 10.10. Vaalikone löytyy osoitteesta seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä