Porvoon Via Crucis podcastina

Via Crucis toteutetaan Porvoossa tänä vuonna podcastina. Vaelluksen reitin Tykkipuistosta vanhan raatihuoneentorin kautta tuomiokirkolle voi kulkea haluamanaan aikana kuunnellen samalla Via Crucis -kertomusta ja sen musiikkia omasta puhelimestaan.

Musiikkia ja kertomuksia

Kuten vuonna 2018 tänä vuonna virtuaalinen vaellus keskittyy perinteisiin Via Crucis -teksteihin ja Porvoon vaelluksesta tuttuihin tapahtumiin. Raamatun tekstien lukijana on Sabine Forsblom.

Uutta 2021 vaelluksessa on se, että toimittaja Jan-Erik Andelin kertoo vaelluksen tapahtumapaikkojen välillä lyhyitä kertomuksia, missä hän pohtii sitä, mikä voi saada meidät tänä päivänä tunnistamaan itsemme pääsiäisen sanomassa. Olennaisena osana kertomusta kuullaan otteita Porvoon pääsiäisvaellukseen sävelletystä Via Crucis- musiikista.

Kävele ja kuuntele

Virtuaalivaellus on toteutettu sekä suomeksi että ruotsiksi ja sen voi kuunnella palmusunnuntaista 28.3.21 alkaen. Se toimii parhaiten ”podwalkina” siten, että podcastia kuunnellessaan kulkee kauniin Via Crucis -reitin Näsinmäen rannalta Vanhan Raatihuoneentorin kautta Tuomiokirkolle. Mutta kuuntelu onnistuu myös hyvin esim. kotoa käsin.

Podcastin tuottaa Via Crucis Porvoossa Tuki ry. Yhdistyksen Facebook- ja Instagram-sivuilla jaetaan linkkiä virtuaalivaellukseen sekä kuvia edellisten vuosien vaelluksista. Linkki löytyy myös tältä sivulta.

Säveltäjät, sanoittajat ja muusikot podcastissa

Säv.  Jarkko Yli-Annala, Mikael Helenelund ja Minna Wesslund
San. Tua Forsström, Maria Peura ja Raamattu
Porvoon Oratoriokuoro, joht. Eric-Olof Söderström
Laulusolisti Bernt Olin, trumpetti Leo Kylätasku, rumpu Mikael Helenelund
Virsi 54

Kuuntele tästä

Seuraava näytelma 2022

Seuraava dramatisoitu kärsimysnäytelmä järjestetään pitkäperjantaina 15.4.2022. Silloin vietetään Porvoon Via Crucis -pääsiäisperinteen kymmenvuotisjuhlaa.

Lisätietoja

Lisätietoja antavat tukiyhdistyksen puheenjohtaja Mikael Helenelund 040 5849 952 ja sihteeri Anna-Leena Juntunen 040 1580 333.

Lyssnar du hellre på podcasten på svenska?

Gå till den svenska Via Crucis sidan via den här länken.