Uutislistaukseen

Pääsiäisen 2023 Poiju-lehti on ilmestynyt – Tarinoita elämästä, uskosta ja toivosta

Poiju on Porvoon suomalaisen seurakunnan julkaisu, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja pääsiäisenä. 

Pääsiäiskoristeen ja lehden kannet.

Tämänkertaisessa Poijussa kirjailija, terapeutti Tommy Hellsten pohtii muun muassa uskoa, ja sitä, mitä usko hänelle merkitsee.  

– Yritän puhua auki kristinuskon syvintä viisautta, vaikka monet eivät välttämättä tajua, että puhun siitä, Hellsten sanoo.

Poijussa kerrotaan myös pääsiäisen ajan tarinoista, lyhyistä videoista, joissa paikalliset ihmiset kertovat omista elämää muuttaneista kokemuksistaan. 

– Jostain syystä toivo ei kuollut, vaikka Joonas kuoli, poikansa menettänyt äiti kertoo. 

Porvoon suomalainen seurakunta täyttää toukokuussa 90 vuotta. Poijusta saa lukea seurakunnan mielenkiintoisesta syntyhistoriasta.  Kirkkoherrat Tapani Mäki-Panula ja Pontus Salmi muistelevat. 

Oletko muuten tietoinen, että Porvoossa on neljä erilaista messua. Niistäkin saat tietoa Poijusta. 

Ja tiedätkö, mitä on kristillinen meditaatio?  Siihen voi osallistua täällä Porvoossa. Diakoni Sini Makkonen ohjaa kristillisen meditaation ryhmää, joka kokoontuu Pikkukirkossa. 

Oletko kuullut keskusteluryhmä Sohvaryhmästä? Tai sen elämää muuttavasta merkityksestä? Ritva Kilpirinne kertoo, kuinka tärkeä paikka keskusteluryhmä on ollut hänelle, kuinka se on auttanut häntä jaksamaan vakavien selkäkipujen kanssa.   

Lapsiakaan ei ole Poijussa unohdettu, vaan heille on tarjolla ikioma puuhasivu. Seurakunnan kerholaisten vanhemmat sekä pappi ja Lastenkirkko-median päätoimittaja Anita Ahtiainen vastasivat myös kysymykseen, onko pääsiäiskertomuksen kertominen lapsille eettisesti oikein.

Poijun voi lukea näköislehtenä tai suoraan Porvoon suomalaisen seurakunnan sivustolta.

Lämpimästi tervetuloa Poijun sivuille!

Pontus Salmi
Pontus Salmi
kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

2023-03-31 16:51:00.0