Uskottu toivottu rakastettu tekstiä kuvassa.

Seurakuntavaalit Porvoon suomalaisessa seurakunnassa

Seuraavat seurakuntavaalit ovat syksyllä 2022. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle 2023-2026.

Millainen on sinun kirkkosi?

Nyt on mahdollisuus tehdä omasta seurakunnastasi yhteisö, joka toimii ja näkyy myös sinun mielestäsi tärkeissä asioissa.

Seurakuntavaaleissa 20.11.2022 valitaan seurakuntaasi uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään. Sinustako luottamushenkilö? Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokkaaksi ryhtymisestä löydät seurakuntavaalit.fi -sivustolta tai täältä. Alempaa löytyvät myös Porvoon suomalaisen seurakunnan  valitsijayhdistysten yhteystiedot.

Valitsijayhdistykset

Vaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta.

Kysy seurakuntasi ehdokaslistoista kirkkoherranvirastosta tai nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja etsi itsellesi sopiva lista.

Monien listojen taustalla on herätysliike, poliittinen puolue, asuin- alue tai yhteinen näkemys, kuten kirkon uudistus, tasa-arvon edistäminen tai nuorten aseman vahvistaminen kirkossa.

Voit myös perustaa oman listan keräämällä vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä valitsijayhdistykseksi.

#seurakuntavaalit

Voit seurata vaaleja somessa #seurakuntavaalit-tunnisteella. Tervetuloa keskustelemaan!

Kirkko Suomessa @kirkko_evl kirkko_suomessa

Ehdokaslistoja Porvoossa ja listojen yhteyshenkilöt (aakkosjärjestyksessä)

Muitakin listoja voi vielä tulla, joten tätä listausta täydennetään tarpeen mukaan.

Porvoon Demarit

Mirja Suhonen
mirja@mirjasuhonen.net

Keskusta ja sitoutumattomat

Anja Luoma
anja.luoma@netti.fi

Porvoon Kokoomus

Marja Järvinen
jarvimar@hotmail.com

Sana -ehdokaslista

Marja Sainio
marja.sainio1@outlook.com

Villiviini, ehdokaslista

Anna Talvitie
anna.talvitie@icloud.com

Lisätietoja vaaleista Porvoossa:

Eeva Clewer

seurakuntasihteeri, Porvoon suomalainen seurakunta

(019) 661 1217,  040 356 7642

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Tämä on tarpeen toimittaessa seurakunnan luottamuselimessä. Käytännössä vakaumusta ei  tutkita. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan holhoustoimesta annetun lain (442/1999) 1 luvun 2 §:n mukaan alaikäistä eli alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Kuka tulee valituksi?

Vaalien tulokseen vaikuttavat ehdokaslistan saama yhteinen äänimäärä ja ehdokkaan henkilökohtainen äänimäärä. Vaalin tulos määräytyy kunkin ehdokkaan saaman vertausluvun perusteella. Eri ehdokasryhmät saavat valtuustopaikkoja suhteellisesti saamansa kokonaisäänimäärän mukaan. Vastaava suhteellinen vaalitapa on käytössä myös kunnallisissa ja valtiollisissa vaaleissa.

Vaalitulokset selviävät vaalipäivän iltana 20.11.2022. Valittujen ehdokkaiden kausi alkaa seurakunnissa 1.1.2023.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

seurakuntasihteeri