Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on päättynyt torstaina 15.9. klo 16

Porvoon suomalaisen seurakunnan vaaleissa on viisi ehdokaslistaa:

• Rohkeasti usko, toivo ja rakkaus
  • Sana
  • Tässä Ajassa
  • Uudistuva kirkko
  • Villiviini

Ehdokkaita on yhteiseen kirkkovaltuustoon yhteensä 60, seurakuntaneuvostoon 59.

Rohkeasti usko, toivo ja rakkaus

Kirkon arvoja ovat usko, toivo ja rakkaus. Niiden toteuttaminen vaatii toisinaan rohkeutta. Meillä kokoomuslaisilla on rohkeutta ja kykyä tehdä seurakunnissa valintoja, joissa korostuvat merkityksellisyyden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden näkökulmat.

Halonen Aleksiina
Hoffrén Irmeli
Järvinen Marja
Kangas Eeva-Liisa
Kanon Tommi
Metsola Silja
Nuotio Kirsti
Pulli Heljä
Sund Kirsti
Thesslund Keijo

Sana

Olemme aktiiviseurakuntalaisia eri hengellisistä taustoista. Rakennamme Jumalan sanan perustalle elävää ja uudistuvaa seurakuntayhteisöä. Painotamme varhaiskasvatusta, diakoniaa, perhe- ja lähetystyötä.  Karijärvi kaikenikäisten käyttöön!

Anttila Jorma
Halsey Tuulahannele
Harjunen Milka
Heikkinen Mervi
Liikala Teemu
Kojo Timo
Mikkola Pirjo
Niemiaho Maisa
Parjanen Pirkko
Sainio Marja
Turkki Terttu

Tässä Ajassa

Toimimme erilaisia, kaikenikäisiä ja eri tavoin uskovia ihmisiä kokoavan seurakunnan ja kansankirkon puolesta.

Andersson Sanna
Knoop Johanna
Korhonen Roosa
Koskelainen Soili
Kykkänen Olli
Luoma Anja
Pulkkanen Anne
Saarela Eija
Tuovinen Erkki

Uudistuva kirkko

Uudistuva kirkko on sosiaalidemokraattien ja sitoutumattomien valitsijayhdistys. Toimimme sen puolesta, että ketään ei jätetä yksin, kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, kirkko on kaikille turvallinen yhteisö ja tuemme lähimmäisiä lähellä ja kaukana.

Aaltonen Johanna
Ahola Riitta
Jakovesi Tuomas
Jokinen Juha
Kettunen Vesa
Lehesniemi Matti
Lindell Satu
Martin Tuula
Pessala Juhani
Reinivuo Hilkka
Suhonen Mirja
Sorjonen Leena
Wahlroos-Nylund Johanna

Villiviini

Kuuntelemme ihmistä, kohtaamme erilaisuuden rohkeasti ja käymme rakentavaa vuoropuhelua. Meitä yhdistää kristillinen arvomaailma ja rakkaus kotiseurakuntaan. Rakennamme avointa ja kestävää kirkkoa. Katsomme tulevaisuuteen etsien Jumalan tahtoa.

Talvitie Anna
Reijonen Mikko
Airas Katariina
Harjumaaskola Anu
Ågren Timo
Nordman Roger
Perälä Niko
Skippari Virpi
Tamminen Auni
Äyräväinen Sanna
Heikkerö Henry
Mustonen Riitta
Laukkarinen Pekka
Songpraguy Hanna
Juntunen Anna-Leena
Ahola Hannu
Hassinen Janne

Haluatko muistutuksen, kun on aika äänestää? - Tilaa uutiskirjeemme.

Täytä tietosi ja tilaa Porvoon seurakuntien uutiskirje seurakuntavaaleista, niin muistutamme sinua, kun on aika äänestää ja kerromme, missä Porvoossa voit tehdä sen.

Lähetämme myös muuta tärkeää vaalitietoa, esimerkiksi milloin vaalikone aukeaa.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.