Uutislistaukseen

Porvoon evankelis-luterilaiset seurakunnat lahjoittavat 10 000 euroa kriisiapua sodasta kärsivään Ukrainaan

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina 11.3. myöntää 10 000 euron avustuksen Kirkon ulkomaanavulle, joka tekee katastrofityötä Ukrainassa. 

Kädet ja rauhan kyykkynen.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet ja seurakuntalaiset ovat tehneet aloitteita taloudellisen avustuksen lähettämiseksi Ukrainan sodasta kärsiville. 
 
Tuki Ukrainalle Kirkon ulkomaanavun kautta ei ole vain taloudellista tukea, vaan myös Porvoon seurakuntien yhteinen vetoomus rauhan puolesta. Oli tärkeää, että yhteinen kirkkoneuvosto päätti rahallisesta tuesta, sanoo yhteisen kirkkoneuvoston jäsen Mikko Reijonen. 
 
Benita Ahlnäs, myös yhteisen kirkkoneuvoston jäsen, muistuttaa että Porvookin on saanut apua. 

Porvoo sai paljon apua, kun pommit putosivat kaupungin ylle joulupäivänä 1939 ja helmikuun pommitusten jälkeen vuonna 1944, Ahlnäs sanoo. 
 
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat toivoneet, että me suomalaiset tukisimme ukrainalaisia lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen. Kirkon tehtävänä on auttaa sotaa pakenevia Suomessa ja viedä tarvittavaa humanitääristä apua sota-alueelle. Tätä tehtävää olemme myös Porvoossa päätöksellämme toteuttamassa ja uskon, että tämä työ luo toivoa diplomaattisen rauhanratkaisun aikaansaamiseksi, Reijonen lisää. 
 
Tuki Ukrainaan on konkreettinen tapa tukea sodan uhreja kirkollisveron avulla. Teologian tohtori Karoliina Nikulan aloitteen mukaan seurakuntien tulee myöntää taloudellista apua Ukrainaan. Perusteluissaan Nikula toteaa, että globaalissa mittakaavassa elämme yltäkylläisyydessä ja siksi avustus on taloudellisesti mahdollinen. 
 
Näkyvä toiminta kriisissä vahvistaa seurakuntalaisten luottamusta tulevaisuuteen ja ylläpitää toivoa, Nikula sanoo aloitteessa. 
 
10 000 euron avustus Porvoon evankelis-luterilaisilta seurakunnilta kanavoidaan tarvitseville Ukrainassa Kirkon ulkomaanavun katastrofityön kautta. 
 
Lisätietoja:
Sari Mankinen
0400 156 257

2022-03-11 15:59:05.0