Uutislistaukseen

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti luopua useasta seurakuntayhtymän kiinteistöstä 

Porvoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui 28.1.2020. Tässä tiedotteessa avataan tärkeimmät asiat.

Koko pöytäkirja päivittyy verkkosivullemme, kun se on valmis ja hyväksytty.

Monet kiinteistöt myydään tai puretaan

Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui 21.1. ja käsitteli muun muassa kiinteistöstrategian päivitystä. Kirkkoneuvosto sai ottaa kantaa strategianpäivitystyöryhmän valmistelemaan kiinteistöjen kategorisointitaulukkoon. 

─ Kategoria A tarkoittaa, että kiinteistö on arvokas sekä toiminnan että kulttuurihistoriallisten arvojen vuoksi. B-kategoria tarkoittaa kiinteistöjä, jotka ovat toiminnalle tärkeitä. Rakennuksen käyttöä ja toimintaa tehostetaan. C-kategoriaan kuuluvat kiinteistöt, jotka eivät ole enää aktiivisessa käytössä omassa toiminnassa ja jotka jalostamme myyntiin tai puramme. D-kategorian rakennus tai maa-alue on arvokas ja sille on odotettavissa parempaa tuottoa jatkossa. 

Aiemmin on jo päätetty luopua Ruotsalaisesta seurakuntakodista Runeberginkatu 24:ssä. Silloin samalla päätettiin suunnitelmasta, kuinka ruotsalaisen seurakunnan toiminta turvataan tulevaisuudessa. Torstain kokouksen ehdotuksen, josta myös tuli yhteisen kirkkovaltuuston päätös, mukaan seuraavat kiinteistöt kuuluvat kategoriaan C eli ne puretaan tai jalostetaan myyntiin: 

-    Kappalaisentalo 
-    Keltainen talo (Näsinmäen hautausmaan alueella)
-    Kasvihuone (Näsinmäen hautausmaan alueella)
-    Honkala (Näsinmäen hautausmaan alueella)
-    Ruotsalainen seurakuntakoti
-    Karijärven kurssikeskus
-    Talonmiehen talo Pellingin kurssikeskuksella 

Lisätietoja:
Rebecca Haaranen 
040 488 9009

Sari Mankinen 
0400 15 62 57

Pian voit maksaa kolehteja MobilePayllä 

Kolehdinkeräyskäytäntöä kehitetään niin, että tulevaisuudessa on mahdollista maksaa kolehti käteisen lisäksi myös mobiilisovellus MobilePayllä. 

19 valtuutettua antoi nimittäin syksyllä valtuustoaloitteen kolehtikäytäntöjen kehittämiseksi. Aloitteella halutaan turvata, että kolehti voidaan kerätä sujuvasti koronapandemian aikana. 

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti 22.10. pyytää seurakunnilta lausunnot aloitteesta. Seurakuntien lausunnoissa tulee esiin, että molempien seurakuntien mielestä kolehdin kerääminen sähköisesti olisi toivottavaa. 

Kolehdin kerääminen MobilePayn avulla toteutetaan niin, että rahankeräyslaki toteutuu, samoin kuin totuttu tapa siunata kolehti. 

Lisätietoja: 
Sari Mankinen
0400 156 257

Siv Nyqvist
019 6611 208
 

2021-01-28 17:38:22.0