Uutislistaukseen

Seurakunnat osallistuvat koronatalkoisiin

Uutinen päivitetty 17.12: Viranomaisten ohjeiden mukaisesti Uudellamaalla lisääntyneiden tartuntojen takia seurakunnat rajoittavat toimintaansa 10.1.2021 saakka. 

Seuraa jumalanpalvelukset livestriimin kautta  


Sunnuntaisin 10.1.2021 saakka seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalvelukseen Porvoon tuomiokirkossa vain livestriimauksen välityksellä. Muista joulun ajan tilaisuuksista löytyy tietoa Tapahtumat-sivulta
 
Porvoon tuomiokirkko on auki tiistaista lauantaihin klo 10–14 sekä sunnuntaisin ja pyhinä klo 14–16. Korkeintaan 10 henkilöä saa olla kirkkosalissa samaan aikaan. Tervetuloa hiljentymään tuomiokirkkoon. 

Hautaan siunaamisissa läsnä vain lähimmät 


Kaste, vihkimiset ja hautaan siunaamiset hoidetaan sopimuksen mukaan, mutta korkeintaan 10 henkilöä saa osallistua. Toimitukset pidetään pääasiassa seurakunnan tiloissa.  
 
Siunaustilaisuuksiin voi osallistua enemmän kuin 10 henkeä, jos he kuuluvat samaan perheeseen. Keskustele papin kanssa löytääksesi järjestely, jossa kaikkien turvallisuus voidaan taata. Siunaustilaisuuksia voi myös järjestää ulkona.  
 
Toimituksissa pidetään turvavälejä ja kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti. Korkeintaan 10 henkilöä saa osallistua muistotilaisuuksiin ja kastekahveille seurakunnan tiloissa. Papit eivät pääsääntöisesti osallistu rajoitusten aikana muistotilaisuuteen tai kastekahveille. 

Suurin osa seurakunnan toiminnasta jää tauolle 


Seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 10.1..2021 asti. Lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoiminta keskeytetään 10.1.2021 asti. 
Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. 
 
Seurakuntien lounaita Lundinkatu 5:ssä ja Gammelbackan seurakuntakeskuksessa ei järjestetä nykyrajoitusten ollessa voimassa.  
 

Virastot ja toimistot palevelevat toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostitse

  
Kirkkoherranvirastot ja hauta-asiaintoimisto Lundinkatu 5:ssä palvelevat mieluiten puhelimitse tai sähköpostitse. Ota yhteyttä etukäteen, jos haluat vierailla kirkkoherranvirastossa tai hauta-asiaintoimistossa. Käytämme kasvomaskeja, kun tapaamme tiloissamme. 


Seurakunnat tarjoavat apua ja tukea tarvitseville 

 
Vaikka joudumme rajoitusten takia peruuttamaan kokoavan toimintamme lähiviikoiksi, niin voit mielellään olla meihin seurakunnan työntekijöihin yhteydessä. Seurakuntien ja seurakuntayhtymän henkilöstö palvelee pääasiassa digitaalisesti ja puhelimitse, fyysisiä keskusteluja järjestetään sopimuksen mukaan. Yhteystietomme löydät täältä: https://www.porvoonseurakunta.fi/yhteystiedot  
 
Kirkon keskusteluapu on kansallinen tukipalvelu joka tarjoaa keskusteluapua puhelimitse ja verkon kautta. www.kirkonkeskusteluapua.fi  
 
Noudattamalla ohjeita suojelemme itseämme ja läheisiämme.  
 
Lisätietoja: 


Mats Lindgård, 040 594 6038 
Pontus Salmi, 050 521 6046 
Sari Mankinen, 0400 156 257 
 

2020-11-30 15:39:00.0