Uutislistaukseen

19 000 euroa kerättiin Ukrainan hyväksi Huuda hyvää -huutokaupassa

Seurakunnat ja Porvoon kaupunki järjestivät hyväntekeväisyystapahtuman, jossa oli sekä huutokauppa että kirpputori lauantaina 20.4. Taidetehtaalla Porvoossa. Kaikkiaan tapahtuma tuotti 19 000 euroa. Rahat lahjoitetaan Ukrainan sodasta kärsineille lapsille ja lapsiperheille.

Meklari ja paljon vanhaa tavaraa, arkkua, kirkonpenkki.

Meklari Mika Sirén Huuda Hyvää-huutokaupassa. Kuva: Mika Laine.

Huuda hyvää – tapahtumassa monet huonekalut, lamput ja lelut saivat uudet omistajat ja mahdollisuuden uusiokäyttöön. Uniikeimmat huutokaupassa myydyt esineet olivat Porvoon tuomiokirkon kirkonpenkit 1800-luvun lopulta. Kirkonpenkkien hinta oli 390 ja 700 euron välillä per kappale. 
 
Tapahtuman ajatuksena oli edistää uudelleenkäyttöä myymällä toimivia huonekaluja ja muita tavaroita kaupungin ja seurakuntien varastoista. 
 
Osa tavaroista myytiin huutokaupassa. Huutokauppa tuotti yhteensä noin 16 000 euroa Kirpputori Taidetehtaan aulassa tuotti noin 3000 euroa. 
 
Kaikkiaan kerättiin siis 19 000 euroa tapahtuman aikana. 
 
Puolet rahoista lahjoitetaan Unicef Suomelle heidän työlleen Ukrainan lasten tukemiseksi. Miljoonat lapset elävät lapsuusvuotensa sodan keskellä. Unicef puolustaa lasten oikeutta suojaan, koulutukseen ja tavallisen lapsuuden elämiseen. 
 
Toinen puolisko rahoista lahjoitetaan Kotimaanavulle. Varat käytetään Suomeen tulleiden ukrainalaisten tukemiseen. Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa on monia lapsiperheitä. 

Lisätietoja:

Simon Lampenius
Simon Lampenius
viestintäpäällikkö
Lundinkatu 5
06100 Porvoo

23.4.2024 15.09