Uutislistaukseen

Nyt voit olla mukana vaikuttamassa siihen, kuinka Porvoon seurakuntakotia kehitetään

Seurakunnat kutsuvat tiedotus- ja keskusteluiltaan Porvoon seurakuntakodin kehittämisestä. Ensi vuoden aikana tehdään muutoksia pohjakerroksessa ja sisäpihalla, ja nyt halutaan kuulla porvoolaisten mielipiteitä. 

Havainnekuva piha-alue, viihtyisä.

Enemmän osallisuutta seurakuntien hankkeissa 

Osoitteessa Lundinkatu 5 sijaitsevan seurakuntakodin kehittäminen etenee. Vuoden 2024 talousarviossa on varoja, jotka on korvamerkitty ensimmäisessä kerroksessa ja sisäpihalla tehtäviä töitä varten. Nyt sovelletaan myös uutta kirkkolakia käytäntöön ja kutsutaan kaikki kiinnostuneet mukaan vaikuttamaan lopputulokseen.  

– Haluamme antaa tietoa asiasta, koska se on ajankohtainen ja vaikuttaa seurakuntalaisiin. Tuomiokirkon rinnalla Porvoon seurakuntakoti on yksi tärkeimmistä ja käytetyimmistä rakennuksistamme, sanoo Krista Eloneva, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hankintapäällikkö.  

Uuden kirkkolain mukaan seurakunnan jäsenille on sopivin tavoin annettava riittävät tiedot yleistä mielenkiintoa herättävistä vireillä olevista seurakunnan ja seurakuntayhtymän asioista, niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä ja tehdyistä ratkaisuista. Seurakunnan on tiedotettava, millä tavoin päätösten valmisteluun voi osallistua ja vaikuttaa. 

Sekä infotilaisuus että mahdollisuus vaikuttaa kyselyllä   

– Siksi kutsumme tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen Lundinkatu 5:n ensimmäisen kerroksen ja sisäpihan kehittämisestä. Tilaisuuden jälkeen avataan kysely, jolla kaikki kiinnostuneet voivat vaikuttaa mielipiteillään, Eloneva sanoo.  

Info- ja keskustelutilaisuus pidetään tiistaina 19.12. klo 17 Porvoon seurakuntakodin juhlasalissa, osoitteessa Lundinkatu 5. Osallistujille tarjotaan glögiä ja pipareita. Paikalla on arkkitehtitoimiston edustajia sekä Andreas Lundgren Borgå svenska domkyrkoförsamlingista ja Jari Oksanen Porvoon suomalaisesta seurakunnasta.  

https://www.porvoonseurakunta.fi/tapahtumat/2023-12-19/tiedotus-ja-keskustelutilaisuus-Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lisätietoja: 

Krista Eloneva 

krista.eloneva@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä  
040 488 9009 

Kuva: Arco Architecture Company

2023-12-12 12:30:37.0