Uutislistaukseen

Sprinkleriputki rikkoutunut Pikkukirkossa

Maanantaina 27.11. on tapahtunut vesivahinko Pikkukirkossa. Sprinkleriputki on mennyt rikki ja vettä on vuotanut sisään, erityisesti Sakastiin.

Punainen puukirkko.

Maanantaiaamuna 27.11. sprinkleriputki meni rikki Pikkukirkossa ja aiheutti vesivahingon.  

–  Alustavien tietojen mukaan sprinkleriputken kannatin on rikkoutunut, kun putkeen on tullut paine ja putki on liikkunut. Rikkoutunut kannatin ei ole tukenut putkea, joka on päässyt rikkoutumaan eli toisin sanoen putkeen on tullut reikä, kertoo Krista Eloneva, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hankintapäällikkö.  

On vielä epäselvää, miksi putki on mennyt rikki, mutta asiaa selvitetään. Arviolta 60 000 litraa vettä ehti vuotaa ennen kuin pelastuslaitos oli paikalla ja sai vedet poikki. Vettä tuli lähinnä sakastiin. Kirkkosalin vahinkoja selvitetään, mutta se vaikuttaa selvinneen suuremmilta vahingoilta. Vahinkojen korjaustyöt aloitetaan heti.  

Pikkukirkon peruttuja tilaisuuksia varten etsitään korvaavat tilat   

– Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, kuinka kauan kirkko on pois käytöstä, mutta ainakin vuoden loppuun, sanoo Eloneva.  

Tulevan joulusesongin aikana tiloja käytetään paljon.  

– Tämä on todella valitettavaa. Tilojen käytön näkökulmasta kaikkein aktiivisin aika on kulman takana. Yritämme kuitenkin löytää korvaavat tilat siinä määrin kuin se on mahdollista. Parin päivän sisällä olemme viisaampia, kun olemme saaneet hahmotettua kokonaisuuden ja selvittäneet muiden tilojen käyttömahdollisuuksia, sanoo Riitta Kaajava, Porvoon suomalaisen seurakunnan vs. Kirkkoherra. 

Uutinen päivitetty klo 11.23, tietoja lisätty vahingosta ja sen vaikutuksesta toimintaan.

Lisätietoja:

Krista Jussila
Krista Jussila
kiinteistö- ja hankintapäällikkö

27.11.2023 08.57