Uutislistaukseen

Perheasiain neuvottelukeskuksen uusi johtaja haluaa tukea perheiden hyvinvointia Itä-Uudellamaalla

Kesäkuussa Harri Virtanen aloitti työnsä Porvoonseudun perheasiain neuvottelukeskuksen johtajana. Hän on innostunut työskentelemään perheiden parhaaksi ja kokee nyt olevansa osa suurempaa kokonaisuutta, joka tekee juuri niin. 

Potretti Harri Virtanen.

”Perheiden tukeminen on tulevaisuustyötä” 

Harri Virtanen on erittäin motivoitunut astumaan uuteen tehtäväänsä. 

– Monet perheet ovat kovassa puristuksessa, sekä taloudellisesti että henkisesti. Meillä on yhteiskunta, joka asettaa monenlaisia haasteita. Lasten ja perheiden tukeminen on tärkeää yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Se on tulevaisuustyötä, joka voi lisätä hyvinvointia monille ihmisille, sanoo Porvoonseudun perheasiain neuvottelukeskuksen uusi johtaja. 

Virtasella on taustaa teatterimaailmassa, ja hän on aiemmin toiminut erilaisissa kulttuurin ja median johtotehtävissä. 15 vuoden ajan hän on myös ottanut vastaan terapia-asiakkaita yksityisvastaanotollaan Helsingissä. Hän on julkaissut kaksi kirjaa, Trauma ja rakkaus sekä Trauma ja luonto. 

– Kirjojen ajatuksena on tukea meidän mielenterveyttämme. Toinen käsittelee traumaa suhteissa ja toinen traumatisoitunutta suhdettamme luontoon. 
Kirkon perheneuvonnalla on avoimet ovet 

Harri Virtanen tuntee nyt pääsevänsä osaksi suurempaa verkostoa ja perheitä tukevaa kokonaisuutta. 
Kirkon perheneuvonta toimii koko Suomessa ja tekee yhteistyötä monien eri tahojen kanssa, muun muassa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa. 

– Kirkon strategian nimi on Ovet auki ja perheneuvonnan osalta se tarkoittaa monimuotoisuutta, että kaikenlaiset perhemuodot ja ihmissuhteet ovat tervetulleita. Pyrimme olemaan helposti saavutettavia ja osallistumme esimerkiksi Pride-kulkueeseen Porvoossa. Voimme tukea suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Meillä voi käydä yksin, pariskuntana tai koko perheen kanssa, sanoo Virtanen. 

Perheneuvontapalvelut ovat ilmaisia asiakkaille, eikä kirkon jäsenyyttä edellytetä perheneuvontaan hakeutumiselle. Kirkon perheneuvojat ovat koulutettuja perhe- ja parisuhteiden alalla. 

Kirjoittaa käsikirjoituksia Netflix-sarjoihin vapaa-ajallaan 

Työyhteisöön on ollut helppo tulla mukaan. 

– Tunsin työn jo entuudestaan, koska olen ollut myös tuntityöntekijänä perheneuvojana täällä Porvoossa. Kesän aikana olen tehnyt asiakastyötä ja myös tutustunut lisää kirkon perheneuvontaan. Olen saanut hyvän vastaanoton, sanoo Virtanen. 

– Odotan innolla yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa paikallisesti täällä Porvoossa, tietenkin seurakuntien, mutta myös sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kolmannen sektorin kanssa. Meillä on yhteinen tehtävä tukea perheiden hyvinvointia. 

Huolimatta uudesta työstään Harri Virtanen ei ole kokonaan luopunut teatteri- ja kulttuurimaailmasta. 

– Kirjoitan käsikirjoituksia rikosdraamasarjoihin vapaa-ajallani. Esimerkiksi Karppiin ja Harjunpäähän, jotka löytyvät Netflixistä, olen kirjoittanut käsikirjoituksia, hän kertoo. 
Virtanen asuu perheineen pienellä hevostilalla Pornaisisissa.

Kuva: Jari Loisa

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Harri Virtanen
Harri Virtanen
Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja

2023-08-21 08:20:00.0