Uutislistaukseen

Näsinmäen hautausmaan päärakennuksen remontti alkaa maaliskuussa – vaikuttaa hautausmaan palvelutarjontaan

Näsinmäen hautausmaan päärakennuksen peruskorjaus alkaa maaliskuussa. Remontin aikana yleiset vessat eivät ole käytössä. Kukkakauppa lopettaa toimintansa toukokuun lopussa. 

näsinmäki kuva sitowise.png

Havainnekuva päärakennuksesta parkkipaikalta katsottuna. Sisäänkäynti uuteen kokoontumistilaan oikealla. Kuva: Sitowise.

Remontti tehdään suunniteltua nopeammalla aikataululla

Näsinmäen hautausmaan päärakennuksen peruskorjaus hoidetaan myös nopeammalla aikataululla kuin oli ajateltu. Urakka aloitetaan maaliskuussa asentamalla väistötilat henkilökunnalle kukkakaupan viereiselle parkkipaikalle. Töiden arvioidaan valmistuvan helmikuussa 2024. 
 
– Alkuperäinen suunnitelma oli korjata rakennus yksi osa kerrallaan, siten että väistötiloja ei tarvittaisi. Silloin remontti olisi valmis vasta vuonna 2025. Urakoitsijan ehdotuksesta remontti voidaankin nyt tehdä nopeammalla aikataululla, niin että parkkipaikalla on väistötiloja, ilman että kustannukset kasvavat, selittää Krista Eloneva, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hankintapäällikkö. 

Kukkakauppa lopettaa toimintansa

He, jotka ovat tottuneet ostamaan kukat haudoille kukkakaupasta Näsinmäellä, joutuvat ostamaan kukkansa jostain muualta. 

– Kukkakauppa lopettaa toimintansa viimeistään toukokuun lopussa. Vasta kunnostettuun päärakennukseen tulee myös vainajien kylmätilat ja monikäyttötila, joka sopii sekä siunaustilaisuuksiin että muihin kokoontumisiin ja kokouksiin, sanoo Markku Blom, hautaustoimen päällikkö. 

– Siunausten määrä kasvaa täällä Porvoossa ja tarvitsemme lisää tilaa sekä vainajille että kokoontumisille, jota voimme palvella omaisia parhaalla tavalla tulevaisuudessa. Toivomme, että tulevaisuudessa hautausmaan lähellä on kuitenkin kukkakauppa, hän sanoo ja esittää toiveensa Näsin kartanon alueen kehittämisestä. 

Yleiset vessat poissa käytöstä – korvataan bajamajoilla

Yleiset vessat päärakennuksen luona osoitteessa Näsinmäentie 5 ovat poissa käytöstä remontin ajan. Korvaavat bajamajat sijoitetaan henkilökunnan väistötilojen yhteyteen. 

Päärakennus on alkuperäisessä kunnossa ja pitää siksi korjata

Yhteinen kirkkovaltuusto on päättänyt päärakennuksen korjaamisesta ja myöntänyt hankkeelle 2,8 miljoonan määrärahan. Määrärahaan sisältyy myös viranomais- ja valvontakulut, huonekaluhankinnat, muun muassa soitin kokoontumistilaan, sekä lisä- ja muutostyövaraus. 
 
Näsinmäen hautausmaan päärakennus on rakennettu vuonna 1984 ja suurempia remontteja ei ole tehty sen jälkeen. 

Hanke kattaa toimisto- ja sosiaalitilojen peruskorjauksen kokonaisuudessaan ja koko katon uusimisen. Lisäksi tiloja kehitetään remontin yhteydessä siten, että rakennukseen saadaan vainajien kylmätilat ja monikäyttötila, joka sopii sekä siunaustilaisuuksiin että muihin kokoontumisiin ja kokouksiin. 

Lisätietoja:

Markku Blom
Markku Blom
hautaustoimen päällikkö
Näsinmäentie 5
06100 Porvoo
Krista Eloneva
Krista Eloneva
kiinteistö- ja hankintapäällikkö

7.3.2023 14.36