Uutislistaukseen

Pitääkö Porvoon tuomiokirkon penkit vaihtaa tuoleihin? Vaalikoneessa saat tietää, mitä seurakuntavaaliehdokkaat ovat mieltä kysymyksestä.

Seurakuntavaalien vaalikone aukesi yleisölle maanantaina 10. lokakuuta. Täyttämällä vaalikoneen äänestäjät voivat löytää mielipiteiltään itseään vastaavan ehdokkaan. Vaalikone toimii samalla tavalla kuin kunnallis- ja eduskuntavaalien vaalikone. 

SEURAK~1.png

Kysymyksiä avioliitosta, suhteesta kirkkoon, kasvisruoasta ja siitä, mitä seurakunnan toimintaa tulee panna etusijalle

Vaalikoneessa ehdokkaat ovat vastanneet osin kysymyksiin omasta suhteestaan kirkkoon, osin ajankohtaisiin kysymyksiin. Esimerkiksi kysytään mielipidettä siitä, onko monissa eri uskonnoissa mahdollista löytää syvempi totuus vai onko kristinusko ainut tie Jumalan luo. 
 
Vaalikoneessa on myös kysymys, pitäisikö seurakunnan luopua maito- ja lihatuotteiden käytöstä ja myös, pitäisikö kirkon vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. 
 
Lisäksi ehdokkaat ovat saaneet kertoa, mihin toimintaan he haluavat seurakunnan panostavan.  
 
Yksi paikallisista kysymyksistä on, pitäisikö Porvoon tuomiokirkon ottaa mallia monista Euroopan kirkoista ja vaihtaa penkit joustavampiin ratkaisuihin. 
 
Vastaa vaalikoneen kysymyksiin ja löydä ehdokkaasi. 

Tervetuloa seuraamaan vaalipaneelia tiistaina 25.10.

Millaisia teemoja eri ehdokasryhmillä on tulevissa seurakuntavaaleissa? Paneelissa on mukana edustajaehdokas kustakin ryhmästä. 

Mitä asioita Porvoon suomalaisessa seurakunnassa ajaisivat Tässä Ajassa, Sana, Uudistuva kirkko, Rohkeasti usko, toivo ja rakkaus sekä Villiviini? 

Tule mukaan kuuntelemaan keskustelua ja selvittämään, mitkä asiat ovat ehdokasryhmillemme tärkeitä.

Vaalipaneeli pidetään seurakuntakodilla, Lundinkatu 5.

Vaalipaneeli striimataan klo 18–19 välisenä aikana. Sen jälkeen on tarjolla kahvihetki paikallaolijoille. Juontaja on Simon Lampenius, seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö.
 
Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Ennakkoäänestys ja vaalipäivä marraskuussa

Ennakkoäänestys tapahtuu tiistaista lauantaihin 8.–12. marraskuuta. Silloin on mahdollista äänestää monessa paikassa ympäri Porvoota. 
 
Löydät kaikki äänestyspaikat täältä. 
 
Vaalipäivä on sunnuntaina 20.11.2022.
 
Kaikki äänioikeutetut jäsenet saavat vaalikirjeen postissa. Uudet luottamushenkilöt aloittavat työnsä vuonna 2023. 
 
Lisätietoja: 

Pauliina Nyqvist
040 663 3283

Eija Quinlan
040 630 3433

Simon Lampenius
0400 566 735
 

2022-10-12 10:32:00.0