Uutislistaukseen

Perhenevuontapalvelut siirtymässä hyvinvointialueisiin – Askolan kunta ja Loviisan kaupunki irtisanoneet sopimuksensa

Porvoon seurakuntayhtymän Yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui 25.8.2022. Koko pöytäkirja on luettavissa nettisivuillamme, kun se on valmis.

Pariterapia sessio.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 25.8. hyväksyä, että sopimukset perheneuvontapalveluista ja perheasioiden sovittelusta Loviisan kaupungin ja Askolan kunnan kanssa irtisanotaan. Irtisanominen johtuu siitä, että nämä palvelut siirretään nyt hyvinvointialueelle. 

– Kyse on hyvinvointialueelle siirtymisestä ja sopimusten irtisanominen tuli yllätyksenä. Neuvottelut ovat meneillään ja toivomme todella, että niissä päästään sellaiseen ratkaisuun, että toiminta voi jatkua nykyisellään, sanoo Sari Varpama, Porvoonseudun perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja.

Potretti.
Sari Varpama, Porvoonseudun perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja.

Palvelulla suuri tarve

– Tällä palvelulla on suuri tarve, ja perheasiain neuvottelukeskus on vastannut siihen alueen ainoana kaikille avoimena ja asiakkaalle maksuttomana toimijana, kertoo Varpama.
Palvelu tukee myös lasten hyvinvointia.

– Parisuhteen tuki on erittäin tärkeää myös lasten hyvinvoinnille, ja tämän lisäksi kriisissä olevat yksilöt ovat voineet kääntyä keskuksen puoleen. Suurin osa asiakkaista on juuri lapsiperheiden vanhempia, sanoo Varpama.

Pornaisten seurakunta ostaa perheneuvontapalveluita

Samassa kokouksessa yhteinen kirkkoneuvosto päätti solmia määräaikaisen sopimuksen perheneuvontapalveluiden tarjoamisesta Pornaisten seurakunnalle. Sopimus on voimassa 1.8.2022–31.12.2023.
 
Sopimus koskee sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuja perheneuvontapalveluita ja nämä palvelut tuottaa Porvoonseudun perheneuvontakeskus. 

Porvoonseudun perheasiain neuvontakeskus tarjoaa perheneuvontaa eli ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Tavoitteena on antaa asiakkaille oikea-aikaista, kestoltaan riittävää ja laadukasta apua psykoterapeuttisia menetelmiä käyttäen. 

Keskus tarjoaa tukea suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Lisätietoja:
Sari Mankinen, puh. 0400 156 257
Sari Varpama, puh. 040 481 9989, perjantaina 26.8. klo 12.30-13.30.

2022-08-25 17:44:00.0