Uutislistaukseen

Suomalaisen seurakuntakodin nimi on nyt Porvoon seurakuntakoti ja Församlingshemmet på Lundagatan

Porvoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui 28.4.2022. Koko pöytäkirja on luettavissa nettisivuillamme, kun se on valmis. 

Tuolit ja pöydät valoisassa salissa.

Suomalaisen seurakuntakodin nimi on nyt Porvoon seurakuntakoti ja Församlingshemmet på Lundagatan

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että osoitteessa Lundinkatu 5 sijaitsevan kiinteistön uusi nimi on Porvoon seurakuntakoti – Församlingshemmet på Lundagatan
 
Nyt jo monet molempien seurakuntien keskeisistä toiminnoista toimivat talossa Lundinkatu 5:ssä, jota kutsutaan Suomalaiseksi seurakuntakodiksi. Nimenmuutoksen tarve on entistä tärkeämpi Ruotsalaisen seurakuntakodin myymisen myötä. 
 
Yhteisen kirkkoneuvoston jäsen Jukka Hanni on aloitteella pannut nimenvaihdoksen alulle ja perustelee sitä sillä, että molempien seurakuntien tulee tuntea talo omakseen. 
 
Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että uusi nimi on suomeksi Porvoon seurakuntakoti ja ruotsiksi Församlingshemmet på Lundagatan. 
 
Lisätietoja: 
Sari Mankinen 
0400 15 62 57 
 

Honkala myydään 155 000 eurolla

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 28.4. ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle, että ravintolarakennus osoitteessa Näsinmäentie 7 myydään. Yhtymä on saanut 155 000 euron arvoisen ostotarjouksen Niko Lehdolta ja Niko Gustafssonilta. 
 
Ravintolarakennus on suuruudeltaan n. 245 m2 ja se on rakennettu vuonna 1936. Talo sijaitsee Porvoon kaupungin omistamalla tontilla, mutta 31.12.2051 asti voimassa oleva maankäyttösopimus siirretään ostajalle. 
 
Rakennuksessa on tehty kuntotarkastus, johon ostaja on tutustunut. 
 
Honkala kuuluu Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistöstrategian mukaan realisoitaviin kohteisiin. 
 
Yhteisen kirkkoneuvoston päätös tarkoittaa, että myyntiprosessi voi mennä eteenpäin yhteiseen kirkkovaltuustoon. Päätös on alistettava Kirkkohallituksen vahvistettavaksi.  
 
Lisätietoja: 
 
Sari Mankinen 
0400 15 62 57 
 
Krista Eloneva 
040 488 9009 

Urakoitsija valittu Gammelbackan seurakuntakeskuksen kattoremonttia varten

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti valita KerabitPro Oy:n Gammelbackan seurakuntakeskuksen kattoremontin urakoijaksi. Yhdessä valvonta- ja suunnittelukulujen kanssa remontin kokonaiskustannus on vajaat 300 000 euroa. 
 
Samassa kokouksessa yhteinen kirkkoneuvosto päätti tehdä muutoksia investointisuunnitelmaan, jotta kaikkiaan 300 000 euroa voidaan käyttää vesikaton korjaamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyt investoinnit tuomiorovastin pappilassa ja Pellingissä sekä kiinteistötoimen varustuksen uusiminen siirretään tulevaisuuteen. Kokonaisinvestointibudjetti vuodelle 2022 ei muutu. 
 
Yhteinen kirkkoneuvosto päätti jo syksyllä muuttaa talousarviomäärärahoja keskittääkseen varoja Gammelbackan seurakuntakeskuksen vesikaton uusimiseen. 
 
Gammelbackan seurakuntakeskuksen katto on jo useiden vuosien ajan kärsinyt vuodoista. Korjauksista huolimatta vuotoja ei ole saatu hallintaan. Tämä kasvattaa riskiä, että rakennus vahingoittuu tai että tulevaisuudessa syntyy lisää ongelmia. 
 
Vesikaton kattavan tarkastuksen sekä salaojaputkien ja sadevesijärjestelmän huuhtelun ja kuvauksen jälkeen tarkoituksenmukaisinta on uusia vesikatto kokonaan. 
 
KerabitPro Oy:llä oli halvin tarjous vesikaton uusimisesta, 273 111 euroa (sis. alv. 24 %) ja valittiin siksi urakoitsijaksi. 
 
Lisätietoja: 
Krista Eloneva 
040 488 90 09
 

2022-04-28 17:15:00.0