Kuorolaulun juhlaa Tuomiokirkossa

Viljandi poistekoori saapuu Porvooseen perjantaina 18. toukokuuta. Virolainen poikakuoro vierailee Porvoossa suomalaisen seurakunnan ja kaupungin kutsumana.

Seurakunnan kuorot Riimu, SAUNDI ja Sancti Amici pääsevät esiintymään yhdessä viljandilaisten kanssa lauantaina 19.5. klo 17 Porvoon tuomiokirkossa. Konsertin johtavat Riina Trumm, Signe Ristisaar ja Minna Wesslund. Pianistina toimii konserttimestari Themuri Sulamanidze, baritonitorvea soittaa Ekke Mikelsaar ja nokkahuilua Triinu-Liis Sepp.

Konsertissa kuullaan virolaisia ja suomalaisia lauluja maiden 100-vuotisjuhliin liittyen. Kuorot laulavat myös yhdessä.

Viikonlopun aikana poikakuorolaiset viettävät Porvoossa aikaa tutustuen, leikkien ja laulaen. Ennen kotiinlähtöään kuorot laulavat Tuomiokirkon helluntaipäivän messussa sunnuntaina 20.5. klo 10.

Viljandin poikakuoro on perustettu vuonna 2016 Riina Trummin ja Signe Ristisaarin sekä Viljandin kaupunginhallituksen toimesta. Poikakuoro on Viljandin kaupungin kuoro, jossa laulavat pojat kaupungin neljästä eri koulusta. Kuorolaisia on 24.