Uutislistaukseen

Kohti joulua – seuraa ajankohtaisia tapahtumarajoituksia verkkosivullamme 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2021 tehnyt päätöksen, jolla rajoitetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärää 20 henkilöön. 

Talvinen porvoo.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2021 tehnyt päätöksen, jolla rajoitetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärää 20 henkilöön. Vaihtoehtona on koronapassin käyttöönotto. Jumalanpalveluksissa ja toimituksissa rajoitukset eivät ole voimassa, vaan tilan koko ratkaisee sen, kuinka moni voi osallistua terveysturvallisesti.  

Rajoitukset ovat voimassa ajalla 4.12.2021–31.12.2021. 

Rajoitukset eivät koske jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia  - Niissä osallistujien määrän ratkaisee tilan koko   

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia eivätkä muita vastaavia toimituksia, jotka kuuluvat yhteisöjen tavanomaiseen uskonnolliseen toimintaan ja jotka järjestetään julkista uskonnonharjoittamista varten yhteisön omissa tai niitä vastaavissa tiloissa.  

Helsingin ja Porvoon hiippakunnan ohjeiden mukaan sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin ja seurakunnan muuhun tavanomaiseen uskonnolliseen toimintaan voi ottaa terveysturvallisuuden takaamalla enintään 1/3 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä, jos tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä. Näihin tilaisuuksiin seurakuntien tulee huolehtia osallistuvien sijoittumisesta tilaan siten, että osallistujien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.  

Turvallinen osallistujamäärä Porvoon seurakuntayhtymän tiloissa on:  

  • Tuomiokirkko 230 hlö,  
  • Pikkukirkko 45 hlö,  
  • Lundinkadun juhlasali 40 hlö  
  • Gammebacka kirkkosali 30 hlö 
  • Näsinmäen siunauskappeli 30 hlö 

Turvallinen osallistuminen järjestetään niin, että osallistujat voivat pitää riittävän suuret turvavälit. Perheet voivat istua lähellä toisiaan.  

Porvoon tuomiokirkossa järjestetään monta konserttia, joita seurakunnat eivät järjestä. Kirkon vuokrannut taho on vastuussa siitä, että tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti.  

Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta. 

Koronapassia ei voida käyttää jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa tai muussa tavanomaisessa uskonnollisessa toiminnassa. 

Yhteislaulutilaisuuksissa ja konserteissa saatetaan käyttää koronapassia – seurakunnat tiedottavat erikseen kunkin tapahtuman käytännöstä nettisivuillaan  

Seurakunnan kaikessa muussa sisätiloissa järjestettävässä toiminnassa ja tilaisuuksissa osallistujamäärä rajataan 20 henkeen. Vaihtoehtona on ottaa käyttöön koronapassi. Jos tilaisuudessa on käytössä koronapassi, ei tilaisuuden osallistujamäärää rajoiteta. 

Seurakunnat tiedottavat nettisivuillaan www.domkyrkan.fi ja www.porvoonseurakunta.fi, mikä käytäntö on voimassa kussakin tapahtumassa.  Tietoa lähimpänä tulevista konserteista alla.  

Porvoon suomalainen seurakunta: Koronapassi kirkkokahveissa ja itsenäisyyspäivän juhlassa  

Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkokahveilla Tuomiorovastin pappilassa 5.12. sekä itsenäisyyspäivän juhlassa Gammelbackassa 6.12. tullaan kysymään koronapassia.  

Jos sinulla on pankkitunnukset, mutta ei älypuhelinta tai et pysty tulostamaan koronatodistusta, voit tulla kirkkoherranvirastoon ma–pe kello 9–13 välisenä aikana, ja autamme sinua tulostamaan todistuksen.  

Muistutamme  THL:n koronaohjeista:  

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uusien virusmuunnosten leviämistä.  

1. Jos saat oireita, pysyt kotona ja menet tarvittaessa koronatestiin.  

2. Pidät etäisyyttä muihin ihmisiin.  

3. Peset kädet, yskit hihaan.  

4. Käytät kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.  

5. Pidät Koronavilkun päällä ja noudatat sen ohjeita.  

6. Otat sinulle suositellut rokoteannokset.  

3.12.2021 15.50