Uutiset 

Uutislistaukseen

Iloiset ihmiset auringonnousussa, teksti Kaverisovellus kuvassa ja piirretty suurennuslasi.

Voiko ystävän löytää netistä? Porvoon suomalainen seurakunta mukana uudessa Kaverisovelluksessa

8.9.2021 12.47

Kutsu: Tiedotustilaisuus Tuomiorovastin pappilassa, Suomenkyläntie 6, 13.9.2021 klo 11.

Porvoon suomalainen seurakunta on lähtenyt mukaan tukemaan digitaalisen sovelluksen kehittämistä ystävän löytämiseksi. Kaverisovellus.fi on digitaalinen kohtaamispaikka, joka auttaa etsimään samanhenkisiä ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ystäviä. 
Joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä. 

─ Monet vanhemmat ovat todella yksinäisiä tänä aikana. Tämä korostuu erityisesti silloin kun on muuttanut uudelle paikkakunnalle vauvan kanssa, kertoo Minna Tuominen, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan pastori Porvoon suomalaisesta seurakunnasta. 

Porvoon suomalainen seurakunta sekä Lasten ja nuorten keskus ry (LNK) ovat kumppaneina mukana Kaverisovellushankkeessa. Palvelu on konkreettinen jatke LNK:n Perheystävä-toimintamallille, jota Porvoon suomalainen seurakunta on pilotoinut. Perheystävä on ammatillisesti ohjattua ja vertaistukeen perustuvaa toimintaa, jonka tarkoituksena on vähentää yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta. 

─ Olen kiitollinen, että Kaverisovellus on keksitty ja otetaan nyt käyttöön ja seurakuntamme Perheystävätoiminta saa olla sen sisaruksena talkoissa yksinäisyyttä vastaan.

─ Tässä ajassa on vahvaa yhteistyöhenkeä. Tärkeintä on se, että yksinäiseksi itsensä kokevat löytävät kaverin ja tulevat kohdatuksi. Oleellista ei ole kuka tuen tarjoaa, onko se järjestö, yksityinen toimija vai seurakunta. Tärkeintä on, että ihminen tulee kohdatuksi ja autetuksi ja tuntee kuuluvansa johonkin yhteisöön, sanoo Tuominen.

Porvoolaisen Arla Joensuun kehittämä Kaverisovellus ja mukaan lähteneet kumppanit ovat sopineet yhteistyöstä pääpainona pandemian aiheuttaman yksinäisyyden kokemisen helpottaminen. Muita Kaverisovelluksen kumppaneita ovat muun muassa Lähde mukaan -liike ja kaikki sen toimijat, Setlementtiasunnot ja Suomen Punainen Risti. 

Kaverisovelluksella on testivaiheessa ollut jo lähes 1 000 uniikkia käyttäjää. Kaverisovelluksen on kehittänyt ja sitä ylläpitää Arla Joensuun start up -yritys Superlaiffi Oy, joka myös jatkaa sovelluksen kehittämistä syksyn aikana yhdessä käyttäjien ja kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on kokeilla, miten yhteisellä toiminnalla voidaan ennaltaehkäistä yksinäisyyden lisääntymistä sekä vähentää syrjäytymisriskiä.

Aika: Ma 13.9. klo. 11–12:30

Paikka: Tuomiorovasti pappila, Porvoo, Suomenkyläntie 6
Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

Lisätietoja:

Arla Joensuu
arla@kaverisovellus.fi
puh: 0456 56 70 65

Minna Tuominen
Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan seurakuntapastori
040 676 4117

Hanna Rajalin
Hankekoordinaattori, Perheystävä-toimintamalli
Lasten ja nuorten keskus ry
puh: 044 551 2011