Uutislistaukseen

Lahja porvoolaisille: seurakunnat jakavat tänäkin vuonna joulukalenterin

Seurakunnat jakavat jo toisena vuotena peräkkäin porvoolaisille lahjaksi joulukalenterin. Suomenkielinen kalenteri jaetaan mainospostin mukana viikolla 48, juuri sopivasti ennen ensimmäistä adventtia. Kalenterin teemana on ilo.

Piirretty kuva jossa enkeli, Maria, Joosef ja Jeesuslapsi.

”Toivon, että joulukalenterin luukut antavat kaikille tunteille luvan”

Tämän vuoden joulukalenterin teemana on ilo. Elämme maailmassa, jossa on juuri nyt paljon ahdistusta, surua, synkkiä uutisia ja epävarmuutta. Siksi on erityisen tärkeää tuoda esiin ja pitää yllä myös ilon, toivon ja rakkauden viestejä.

Joulukalenterin luukkujen tekstit on kirjoittanut Hanna Kivisalo. Edellisen kerran hän kirjoitti kalenteritekstit vuonna 2020.

­­ – Tämän vuoden joulukalenterien tekstien kirjoittaminen oli paineetonta ja mukavaa.  Uskalsin luottaa siihen, että se, mikä tuntuu itsestä puhuttelevalta, tuntuu usein muistakin. Tämän vuoden teema ilo oli mieluisa. Se antoi luvan kirjoittaa enemmän omana itsenäni. Huumori on aina ollut tärkeä selviytymiskeino. Olen sitä mieltä, että paljon jää käyttämättä, jos huumori unohdetaan seurakunnassa. Toivon, että jonain päivä teksti naurattaisi, toisena liikuttaisi ja kolmantena rauhoittaisi. Ylipäätään toivon, että joulukalenterin luukut antavat kaikille tunteille luvan, Kivisalo sanoo.

Joulukalenterin kuvituksen tyyli on tänä vuonna leikkisän perinteistä

Tänä vuonna joulukalenterin kannessa nähdään kollaasimainen kuvitus. Kuvituksen tekijä Sari Pelho kuvailee kuvituksen tyyliä leikkisän perinteiseksi.

–  Rauhoittuminen ja pienet ilonaiheet korostuvat niin joulun odotuksessa kuin joulussakin ja niitä asioita olen halunnut kuvissa ilmentää – hassuttelua unohtamatta, Pelho sanoo.

Kuvittaja toivoo, että joulukalenterin kuvat herättävät kalenterin saajissa hymyä ja iloa.

–  Ja oivallusta siitä, että ilo on pienissä ja joskus yllättävissä asioissa.

Joulukalenteri on lahja

Seurakunnan joulukalenteri on Porvoon suomalaisen seurakunnan ja Borgå svenska domkyrkoförsamlingin lahja porvoolaisille. Kalenteri on yhteistyö monien muiden seurakuntien kanssa ja sitä jaetaan myös pääkaupunkiseudulla.

Suomenkielisen kalenterin levikki on noin 23 000 kappaletta ja se jaetaan keskiviikkona 29.11. mainospostin mukana kaikkiin Porvoon talouksiin, joissa ei ole suoramainontakieltoa.

Kalenteria on jaossa myös Porvoon seurakuntakodilla ja seurakunnan tilaisuuksissa niin kauan kuin niitä riittää.

Ruotsinkieliset kalenterit jaetaan 23.11. ilmestyvän Kyrkpressenin välissä Borgå svenska domkyrkoförsamlingin jäsenille. Ruotsinkielisen kalenterin tekstit on kirjoittanut Maria Sundblom Lindberg.

”Kerrassaan loistavat luukkutekstit”

Kalenteria on viime vuosina pidetty ajatuksia herättävänä ja sitä on kiitetty yllätyksellisyydestä, armollisuudesta, toiveikkuudesta, ihmisläheisestä kielestä, ilosta ja huumorista.

Teksteissä on sopivasti huumoria ja jokainen teksti koskettaa. Kiitos.

– Kerrassaan loistavat luukkutekstit. Terveiset Karoliina Pentikäiselle! Toivottavasti ensi jouluna saamme nauttia lisää vastaavanlaisesta kalenterista. Teksteissä on sopivasti huumoria ja jokainen teksti koskettaa. Kiitos, kehui eräs porvoolainen kalenterin saaja viime vuonna.

Kalenteri on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, mutta sopii koko perheen käyttöön.

Joulu Porvoon suomalaisessa seurakunnassa.

Lisätietoja:

Simon Lampenius
Simon Lampenius
viestintäpäällikkö
Lundinkatu 5
06100 Porvoo

23.11.2023 11.44