logo

Tukea ja apua

Keskusteluapu

Ylösnousevat portaat kuvaavat diakoniatyön tavoitteita.

Kun haluat puhua jonkun kanssa luottamuksellisesti, voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään tai päivystävään pappiin. Hänen kanssaan voit puhua sinulle tärkeistä asioista. Huolien kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, sillä puhuminen helpottaa oloasi. Keskustelut ovat sielunhoidollisia ja mielenterveyttä tukevia. Voit tulla diakoniatyön vastaanottoaikana, papin virastopäivystyksen aikana tai varata työntekijän kanssa henkilökohtaisen tapaamisajan.

Soita tiistaisin klo 10-11 tai  klo 13-14,  p. 019 6611 231  ( Diakonian ajanvaraus ja puhelinpäivystys )
tai poikkea varaamaan aika
diakoniatoimistossa (Lundinkatu 5)  tiistaisin klo 10-11,
Gammelbackan seurakuntakeskuksessa (Viertotie 1) tiistaisin klo 13-14,

Päivystävän papin tavoitat arkisin klo 9-13 puhelinnumerosta (019) 661 1212.

solmukuva-1

Palveleva puhelin

 

Palveleva puhelin on auttava puhelin ja Palveleva netti verkkoauttamispalvelu, jotka evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa keskusteluapua tarvitseville. Näissä palveluissa kuka tahansa voi kertoa mieltä painavista asioista ja purkaa taakkaansa. Yhteydenottajan ei tarvitse esitellä itseään. Keskustelu tapahtuu nimettömänä ja on luottamuksellista.

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja juhlapäivinä. Auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Palveleva puhelin 0400 22 11 80.

Katso myös: www.kirkonkeskusteluapua.fi

Sairaalassa tai oppilaitoksessa
Sairaalapappi työskentelee sairaaloiden ja vanhainkotien potilaiden, omaisien ja henkilökunnan kanssa.. Hän kuuntelee ja keskustelee surun, epävarmuuden ja elänmuutosten keskellä. Pappiin voi olla yhteydessä myös jos toivoo ehtoollista ja rukoushetkeä sairaan tai kuolevan luona. Sairaalapappi on mukana kuolevan luona ja auttaa kuolevan hyvästelemisessä.

Lisää aiheesta:
Sairaalasielunhoito
Keskustelu- ja kohtaamispaikat
Perheneuvonta

sivun alkuun