Tukea ja apua

Keskusteluapu

Ylösnousevat portaat kuvaavat diakoniatyön tavoitteita.

Kun haluat puhua jonkun kanssa luottamuksellisesti, voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään tai päivystävään pappiin. Hänen kanssaan voit puhua sinulle tärkeistä asioista. Huolien kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, sillä puhuminen helpottaa oloasi. Keskustelut ovat sielunhoidollisia ja mielenterveyttä tukevia. Voit tulla diakoniatyön vastaanottoaikana, papin virastopäivystyksen aikana tai varata työntekijän kanssa henkilökohtaisen tapaamisajan.

DIAKONIATOIMISTO
Keskustelemaan voit tulla ilman ajanvausta:

Suomalainen seurakuntakoti
Lundinkatu 5, p. 019 661 1231
ti klo 10-12, ke ja to klo 12-14.

Gammelbackan seurakuntakeskus

ti klo 13-14
Viertotie 1, p. 019 66 11 300.

Muuna aikana voit soittaa suoraan diakoniatyöntekijöille ja sopia tapaamisesta joko seurakunnan tiloissa tai kotonasi.

Päivystävä pappi on tavattavissa kirkkoherranvirastossa arkisin klo 9-13 puh. (019) 661 1212. Työntekijät ovat tavattavissa myös Ostarin olohuoneessa, joka toimii Gammelbackan ostoskeskuksen aulassa torstaisin klo 14-15.30.

solmukuva-1

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin on auttava puhelin ja Palveleva netti verkkoauttamispalvelu, jotka evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa keskusteluapua tarvitseville. Näissä palveluissa kuka tahansa voi kertoa mieltä painavista asioista ja purkaa taakkaansa. Yhteydenottajan ei tarvitse esitellä itseään. Keskustelu tapahtuu nimettömänä ja on luottamuksellista.

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja juhlapäivinä. Auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Palveleva puhelin 0400 22 11 80.

Katso myös: www.kirkonkeskusteluapua.fi

Sairaalassa tai oppilaitoksessa
Sairaalapappi työskentelee sairaaloiden ja vanhainkotien potilaiden, omaisien ja henkilökunnan kanssa.. Hän kuuntelee ja keskustelee surun, epävarmuuden ja elänmuutosten keskellä. Pappiin voi olla yhteydessä myös jos toivoo ehtoollista ja rukoushetkeä sairaan tai kuolevan luona. Sairaalapappi on mukana kuolevan luona ja auttaa kuolevan hyvästelemisessä.

Lisää aiheesta:
Sairaalasielunhoito