Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

YHTEISVASTUUKERÄYS PORVOOSSA

• Yhteisvastuukeräyksen avaus sunnuntaina 3.2. Kirkkokahvien yhteydessä Tuomiorovastilassa klo 11.15.-13.00. Yhteisvastuuinfoa ja mahdollisuus lähteä kerääjäksi. Tuomiorovastilasta voit noutaa keräyslippaan tai -listan. Tuomiorovastila löytyy osoitteesta Suomenkyläntie 6,
  • Vegan-Ruustinna pe 15.2. klo 13-15 Seurakuntakodilla, Lundinkatu 5, 1 krs.  Teet hyvää – saat hyvää! Kahvio avoinna Yhteisvastuun hyväksi.
  • Perhepäivä la 9.3. Yhteisvastuun hyväksi Gammelbackan seurakuntakeskuksessa, Viertotie 1. Lue lisää täältä.
  • Bach-konsertti su 10.3. klo 16 Tuomiokirkossa.
    Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräykseen.
  • Elokuvamusiikin konsertti su 24.3 klo 18 Tuomiokirkossa.
    Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa Yhteisvastuun hyväksi.
  • Varia Vocen konsertti su 7.4. Klo 16  Gammelbackan seurakuntakeskuksessa, Viertotie 1. Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräykseen.
  • Pääsiäismyyjäiset la 13.4. klo 10-14 seurakuntakodilla.
    Tuotto lähetystyölle ja Yhteisvastuukeräykseen.
  • Yhteisvastuutempaus pe 3.5. – tule kerääjäksi!
  • Kevätbrunssi la 4.5. klo 11 alkaen seurakuntakodilla. Lundinkatu 5.
  • Yhteisvastuu-Ruustinna pe 10.5. klo 13-15 Seurakuntakodilla, Lundinkatu 5, 1 krs.  Teet hyvää – saat hyvää! Kahvio avoinna Yhteisvastuun hyväksi.

MIKÄ YHTEISVASTUU?
Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.
Voit lahjoittaa keräykseen tästä.

Lue lisää:  www.yhteisvastuu.fi