logo

Toiminta

Via Crucis Porvoossa

Via Crucis -vaellus Porvoossa

Vaellusnäytelmä Via Crucis esitetään Porvoon vanhassa kaupungissa pe 19.4. klo 20 alkaen.

Tänä vuonna näytelmä alkaa uudesta paikasta. Ensimmäiset kohtaukset näytellään Näsinmäen joenpuoleisella rinteellä. Katsojat näkevät parhaiten sijoittumalla jokirannan parkkipaikalle, joka on vanhan sillan vieressä. Siitä vaellusreitti jatkuu perinteiseen tapaan halki vanhan kaupungin Raatihuoneentorin kautta huipentuen Tuomiokirkolle.

Via Crucis -vaellusnäytelmä on alueen suurimpia yksittäisiä kulttuuritapahtumia.
Katsojamäärä on vaihdellut kahden ja neljän tuhannen välillä. Näytelmän toteutukseen osallistuu suuri joukko ammattilaisia ja harrastajia. Kaiken kaikkiaan mukana on reilut pari sataa henkeä.

Vapaaehtoisia tarvitaan niin näyttelemään kuin laulamaankin sekä moniin järjestelytehtäviin, aina liikenteenohjauksesta käsiohjelmienjakamiseen ja
lavasteidenrakentamiseen. Jos tahdot mukaan toteuttamaan vaellusnäytelmää, ota
rohkeasti yhteyttä.

Näytelmän käsikirjoituksen ovat tehneet Maria Peura ja Tua Forsström. Tänä vuonna ohjauksesta vastaa Marielle Eklund-Vasama. Valmistuttuaan teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta Marielle on jatko-opiskellut ohjausta Dramatiska institutetissa ja Opera högskolanissa Tukholmassa. Hän on työskennellyt ohjaajana mm. Lahden, Kotkan ja Kouvolan kaupunginteattereissa. Marielle on kotoisin Sipoosta ja asuu perheineen Porvoossa.

Jeesuksen roolin näyttelee Arttu Kapulainen. Hän on työskennellyt monissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teattereissa jo varhaisesta nuoruudesta lähtien. Arttu sai Jussi-palkinnon parhaasta debyyttiroolista elokuvassa Tomas vuonna 1996. Hän on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta. Aku Louhimiehen elokuvassa Tuntematon sotilas Arttu näytteli sotamies Suden roolin.

Näytelmän musiikin ovat säveltäneet porvoolaiskanttorit Mikael Helenelund, Minna
Wesslund ja Jarkko Yli-Annala. Musiikin toteuttavat Porvoon oratorikuoro sekä tätä varten koottu soitinyhtye. Musiikinjohtajana toimii Eric-Olof Söderström. Puvustuksesta vastaa Monica Rosendahl ja maskeerauksesta Sanna Saarnio.

Vaellusnäytelmän tuottaa Via Crucis Porvoossa tuki ry.

 

 

sivun alkuun