Miten valitsen rippikoulun?

Opetus netti

Rippikoulut 2019
Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluihin tapahtuu näiden sivujen kautta ma 29.10. klo 16 – la 17.11. klo 22..
Kaikki ensi vuonna 15 vuotta täyttävät porvoolaiset kirkkoon kuuluvat nuoret saavat kotiinsa postitse rippikouluesitteen ennen ilmoittautumisen alkamista. Esite löytyy myös sähköisenä näiltä sivuilta.

Millaisia rippikouluja?
Leiririppikoulut sisältävät kaksi leirijaksoa sekä kokoontumisia kaupungissa leirijaksojen välissä.

Päivärippikoulu sisältää yhden leiripäivän, kokoontumisia kaupungissa ja päiväleirijakson Gammelbackan seurakuntakeskuksessa.

Rippikoulun hyväksytty suorittaminen ja konfirmaatioon osallistuminen edellyttävät kaikkien jaksojen suorittamista. Seurakunta pidättää kaikki oikeudet rippikoulusuunnitelman muuttamiseen hakijoiden määrän selvittyä.

leikki Pellinki

Rippikouluvalinnat
Rippikouluryhmiin valitaan 25 nuorta. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Usein toiveet keskittyvät muutamiin rippikouluihin, joten osan kohdalla yhtäkään viidestä toiveesta ei voida valitettavasti toteuttaa.

Myös muut kuin porvoolaiset nuoret voivat hakea Porvooseen rippikouluun, mutta etusijalla ovat porvoolaiset ja mukaan pääsee vain, mikäli ryhmässä on tilaa.  Rippikouluilmoittautumisesta kannattaa olla varmuuden vuoksi yhteydessä myös omaan kotiseurakuntaan.

Saat marras-joulukuussa kotiisi kirjeen, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt. Tätä ennen emme valitettavasti voi antaa puhelimitse tietoja rippikoulupaikoista, joten kannattaa odottaa kirjettä kärsivällisesti. Rippikoulujen ohjaajat ottavat yhteyttä ennen rippikoulusi ensimmäistä kokoontumista. Ensimmäisessä tapaamisessa saat yksityiskohtaisempaa tietoa rippikoulusi ohjelmasta.

Rippikoulun suorittaminen muualla
Mikäli porvoolainen nuori käy rippikoulun Porvoon ulkopuolella, tulee hänen ilmoittaa yhteystietonsa seurakuntayhteysjakson järjestämiseksi Porvoon suomalaisen seurakunnan nuorisotoimiston päivystykseen ti-to klo 14-15.45,
puh 040 7112 780 viimeistään joulukuussa 2018.

pellinki netti

Missä rippikoulut pidetään?
Leiririppikoulujen leirijaksoja järjestetään Porvoon Pellingissä. Kotkan Ristiniemessä, Lohjan Elämännokassa tai Lahden Upilassa.
Päivärippikoulu järjestetään Gammelbackan seurakuntakeskuksessa.