Kiimingin seurakunnan rippileiri leirikeskus Suvelassa kesäkuussa 2013.

Miksi rippikouluun?

Mikä?

Ripari eli rippikoulu on kirkon toteuttama kastekoulu, joka perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maanpäällä.  Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä ollen käskenyt teidän noudattaa.  Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”  (Matt. 28:18-20). Rippikoulu on pohtimista, kyselemistä, oivalluksia, hiljentymistä, rauhoittumista, rukousta, naurua, yhdessäoloa, pelejä, leikkejä, saunomista.  Rippikoulu on Elämää, Uskoa ja Rukousta.

Miksi?

Rippikoululla on pitkät perinteet suomalaisessa kulttuurissa ja se yhdistää sukupolvia nuorista isovanhempiin. Rippikoulu on kokemus, jota voi muistella vuosienkin jälkeen. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat myös oikeuden kummin tärkeään tehtävään,  oikeuden itsenäisesti osallistua ehtoolliselle sekä on oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.  16 vuotta täyttänyt, rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen, on äänioikeutettu seurakuntavaaleissa ja 18-vuotiaana voi asettua itse ehdokkaaksi.

Milloin?

Ripari käydään useinmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15-vuotta. Rippikoulu on 6 kuukautta kestävä yhteinen matka.  Porvoon suomalaisessa seurakunnassa rippikouluun kuuluu starttiviikonloppu (marras – helmikuussa), ryhmän yhteiset tapaamiset noin kerran kuukaudessa kevään aikana sekä loppuhuipennuksena yhteinen viikon kestävä rippileiri tai kaksi viikkoa kestävä kaupunkijakso (päivärippikoulu).

Kirkkoherralta anottavan luvan saatuaan voi rippikoulun suorittaa myös säädettyä ikää aiemmin. Huoltajan laatiman vapaamuotoisen anomus postitetaan:
Heikki Hakamies, PL 140, 06101 PORVOO.

Miten?

Porvoon suomalaisessa seurakunnassa vuoden 2017 rippikoulujen tiedot ja ilmoittautumisohjeet postitetaan loka-marraskuussa kaikille Porvoon suomalaisen seurakunnan rippikouluikäluokkaan kuuluville nuorille. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös seurakuntaan kuulumattomat nuoret.  Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja evankelisluterilaiseen kirkkoon liittymistä.

Rippikoulun voi käydä, vaikkei olisikaan seurakunnan jäsen. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kuitenkin kirkkoon liittymistä. Uskonnonvapauslain mukaan 12 vuotta täyttänyt voi liittyä seurakunnan jäseneksi huoltajiensa luvalla. Mahdollinen kaste järjestetään rippikoulun aikana nuoren ja huoltajien valitsemana ajankohtana.

Lisätietoja:
nuorisotyön johtaja Jari Oksanen, jari.oksanen@evl.fi p. 040 049 4039
nuoriso- ja rippikoulupappi Riikka Saarno, riikka.saarno@evl.fi, puh. 040 187 70 20