Nuoret

Erityiset nuoret

sillanmäen tupa

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyön toiminnallinen tehtävä on toteuttaa seurakunnan palvelutehtävää syrjäytyneiden tai syrjäytymisvaarassa elävien lasten ja nuorten parissa. Toiminnan tarkoituksena on tukea nuorten omaa toimintakykyä ja rohkaista omaehtoiseen, vastuulliseen elämään.

Seurakunnan erityisnuorisotyö pyrkii toimimaan siellä, missä muu apu tai toiminta ei tavoita erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia ja nuoria, yhteistyössä muiden nuorten parissa työskentelevien kanssa.

Törmän avoimet ovet
keskiviikkoisin Sillanmäen tuvassa (yläkuvassa) klo 14-17. luvassa rentoa kahvittelua, musiikin kuuntelua, kevyttä purtavaa, pelailua ja  pöytäfutis haasteotteluita. Poikkea hetkeksi tai viihdy koko aika. Avoimet over on tarkoitettu yläkoululaisille ja sitä vanhemmille.

Lisäksi erityisnuorisotyössä on

• pienryhmiä
  • perhe- ja asiakastapaamisia
  • leirejä ja retkiä
  • vankiloiden kotipaikkaryhmätoimintaa (Kerava ja Konnunsuo)
  • etsivää työtä nuorten kokoontumispaikoilla
  • osallistuminen huumehoidon ja ennaltaehkäisevän työn kehittämishankkeisiin
  • Foyer – erityistä tukea vaativien nuorten asumisprojekti yhteistyössä Pois mamman padalta ry:n kanssa.
  • Yksityisvalvonta ja nuorten ryhmävalvontatoiminnan käynnistäminen yhteistyössä Kriminaalihuoltolaitoksen paikallistoimiston kanssa.

Lisätietoja erityisnuorisotyönohjaaja Mara Rauha p. 040 545 5697 tai maria.rauha@evl.fi