Musiikki

Musiikkia häihin, kasteisiin ja hautajaisiin

musiikki

Musiikki on tärkeä osa ilon ja surun juhlia eli kirkollisia toimituksia: kasteita, häitä ja hautajaisia. Kastetilaisuuden musiikista sovitaan kastavan papin kanssa, häiden ja hautajaisten musiikista kannattaa keskustella kanttorin kanssa. Musiikin ammattilaisena kanttori tietää eri tilojen ja soitinten mahdollisuudet ja rajoitukset. Kanttorilta saa myös tarvittaessa apua musiikkivalintoihin; yhdessä sopimalla  jokaiseen tilanteeseen löytyy mieluisa musiikki, olipa kyseessä sitten suuri tai pieni tilaisuus.

Keväisin Porvoon tuomiokirkossa järjestetään häämusiikkikonsertti, jossa seurakunnan kanttorit esittävät ja esittelevät häihin soveltuvaa uutta ja vanhaa musiikkia. Tänä keväänä musiikki soi kihlapareille ja kaikille häämusiikista innostuneille keskiviikkona 22.5. kello 19.

Lisää aiheesta:
Kanttorien yhteystiedot