Musiikki

Kauneimmat Joululaulut

KJ-LOGO_DIGITAL

Kauneimmat Joululaulut soivat syrjäytymisvaarassa oleville nuorille
Kauneimmat joululaulut kajahtavat kirkoissa tänä jouluna jo 45. kerran. Laulu raikaa ensimmäisestä adventista 3.12. alkaen ja jatkuu aina loppiaiseen asti. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden nuorten hyväksi.

Seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran yhteistyössä järjestämien yhteislaulutilaisuuksien suosio näyttää vuosi vuodelta vain kasvavan. Arviolta yli miljoona suomalaista kokoontuu yhteen laulamaan rakkaimpia joululauluja ja tekemään hyvää.

Seurakuntien järjestämissä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden nuorten hyväksi.

Orpo bolivialaispoika Edwin (13 v) käy aamupäivisin koulua, iltapäivät hän viettää Lähetysseuran tukemassa lapsityöläisten keskuksessa, jossa hän opiskelee korujen tekemistä ja myös elämäntaitoja. Kuva Ari Vitikainen.

Maailmassa on enemmän nuoria kuin koskaan – 1,8 miljardia. Yhdeksän nuorta kymmenestä asuu kehitysmaissa. Koulutuksen, toimeentulon ja hoivan puute voivat syrjäyttää nuoren pysyvästi. Suomen Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevia kehitysmaiden nuoria saamaan koulutuksen, ammatin ja toimeentulon. Verkkosivuilta löytyy esimerkkejä Lähetysseuran työstä nuorten hyväksi eri maissa.

Viime jouluna Kauneimmat Joululaulut keräsi kaikkien aikojen ennätystuloksen, runsaat 1 090 000 euroa. Varat käytetään heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kehitysmaissa.

Kauneimmat joululaulut Porvoossa

Lue lisää: www.kauneimmatjoululaulut.fi