Kansainvälinen kirkko

Seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Mitä lähetystyöntekijä tekee?
Tämän päivän lähetystyöntekijä lähtee ulkomaille töihin kohdemaassa toimivan yhteistyökirkon tai muun vastaavan yhteisön kutsusta. Lähetystyöntekijä työskentelee paikallisen työyhteisön hierarkiassa siinä roolissa, jossa vastaava paikallinen työntekijäkin toimisi. Työnantaja on suomalainen ”rekrytointifirma” eli joku kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, sillä palkka tulee Suomesta, mutta työtä johtaa ja ohjaa kohdemaan työnantaja.

Lähetystyöntekijä voi toimia monissa eri tehtävissä oman ammattitaitonsa mukaan: pappina, opettajana, tiedottajana tai esimerkiksi asiantuntijana kehitysyhteistyössä.

Gröhn

Kaukasia

Aatu Gröhn on koulutukseltaan MKT ja Anne Gröhn luokanopettaja. Heillä on kaksi tytärtä Iivi ja Lia.

Tiinakasvot2015 netti

Japani

Tiina ja Mika Latva-Rasku toimivat Tokiossa 2008-2013 seurakunta- ja Internet-työssä.

Tällä hetkellä Tiina Latva-Rasku tekee Suomesta käsin Japaniin suuntautuvaa tavoittavaa ja seurakuntiin ohjaavaa Internet-työtä. Hän vastailee japanilaisten kysymyksiin kristinuskosta, mainostaa seurakuntien tapahtumia ja toimii Japanin pienten kirkkojen teknisenä tukihenkilönä. Myös nuoria tavoittava sivusto on Tiina Latva-Raskun työn alla.

– Internet-työssä pyrin tarjoamaan ensikosketuksen kristinuskoon ja madaltamaan kynnystä seurakuntaan ja Raamatun lukemiseen.

Lue myös: kuulumisia 1/2017

Lampiset netti

Senegal

Suomen lähetysseuran lähetit Leena ja Lasse Lampinen ovat toimineet Senegalissa elokuussa 2016 lähtien. Leena Lampinen toimii Senegalin työalueen tiedottajana sekä kirkon musiikkityön kehittämistehtävissä Senegalin Luterilaisen kirkon työyhteydessä. Lassen Lampinen työskentelee Länsi-Afrikan ja Ranskan aluepäällikkönä.
Lue myös:
Kuulumisia 1/2017
Kuulumisia 2/2017

katariina ja Tero

Thaimaa

Seurakuntamme pastorit Katariina Kiilunen ja Tero Massa ovat toimineet Thaimaassa lähetystyössä tammikuusta 2013 lähtien. Katariina opettaa Thaimaan luterilaisessa seminaarissa ja Tero työskentelee seurakunnan pappina. Katariinan ja Teron työtä voi tukea osallistumalla heidän lähetysrenkaaseensa. Lisää tietoa saa seurakunnan lähetyssihteeriltä. Voit myös liittyä Katariinan ja Teron tukiryhmään Facebookissa tästä.

Aitamäet 2016

Venäjä

Markus ja Mari Aitamäki lähtivät Venäjälle keväällä 2013. Mari on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja Markus on teologian kandidaatti ja kirkon nuorisotyönohjaaja. Molempien sydämellä ovat erityisesti Novosibirskin lapset, nuoret ja nuoret aikuiset. Pariskunnalla on itsellään kolme lasta: Anni, Elias ja Luukas.
Lue lähettien kuulumisia tästä.
Lue myös:
Helmikuun rukouskirje
Rukouskirje syyskuu 2017

Suomen merimieskirkko

Porvoon suomalaisen seurakunnan yksi nimikkokohde on Haminan merimieskirkko. Suomen merimieskirkko ry toimii yhteistyössä suomen evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Merimieskirkot ovat merenkulkijoiden, ulkomailla asuvien ja liikkuvien sekä etäsuomalaisten suuressa suosiossa. Heidän lisäkseen merimieskirkon palveluita käyttävät mm. rekkakuskit, opiskelijat, au pairit, interrailaajat.

Radiolähetystyö

Seurakuntamme nimikkokohteena on vuoden 2004 alusta lähtien ollut radiolähetystyö Medialähetys Sanansaattajat r.y:n kautta. Radiolähetystyötä tehdään Indonesiassa.

Tiedustelut: lähetyssihteeri Virpi Syrjänen p. 040 741 0103.

Nuorisotyön kummikoulut
Seurakunnan nuorisotyöllä on kaksi kummikoulua Kiinassa: Hunanin kuulovammaisten koulu Hunanin maakunnassa ja Huitongin erityiskoulu, jossa opiskelee sekä kuulovammaisia että eriasteisesti kehitysvammaisia lapsia.

Koulujen kummioppilaat valitaan vähävaraisuuden ja syrjäytymisuhan perusteella. Suurin osa kummioppilaista on orpoja, vammaisia sekä siirtotyöläisten lapsia. Enemmistö heistä on tyttöjä. Suurin osa oppilaista asuu koulujen asuntoloissa, koska Kiinassa erityiskoulut ovat harvassa ja lapset matkaavat niihin kaukaa.

Nuorisotyö lahjoittaa kummilapsille  ”Taivaallinen torstai” -nuorenillassa pidettävän Kuppilan kahvilamyynnin tuoton. Lisäksi nuorisotyön tukee kummilapsia osallistumalla seurakunnan myyjäisiin, jolloin kertyneet tulot menevät kummilasten hyväksi.  Myös muutamien päämessujen kirkkokahvien tuotto menee kiinalaisille kummioppilaille.