Kansainvälinen kirkko

Seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Mitä lähetystyöntekijä tekee?
Tämän päivän lähetystyöntekijä lähtee ulkomaille töihin kohdemaassa toimivan yhteistyökirkon tai muun vastaavan yhteisön kutsusta. Lähetystyöntekijä työskentelee paikallisen työyhteisön hierarkiassa siinä roolissa, jossa vastaava paikallinen työntekijäkin toimisi. Työnantaja on suomalainen ”rekrytointifirma” eli joku kirkon virallisista lähetysjärjestöistä, sillä palkka tulee Suomesta, mutta työtä johtaa ja ohjaa kohdemaan työnantaja.

Lähetystyöntekijä voi toimia monissa eri tehtävissä oman ammattitaitonsa mukaan: pappina, opettajana, tiedottajana tai esimerkiksi asiantuntijana kehitysyhteistyössä.

Angola
Teija Lievonen
lähti joulukuussa 2018 Angolaan raamattukoulun opettajaksi Shangalalaninstituuttiin
Lue Teijan kuulumisia:
Kuulumisia 1/2017
Kuulumisia 1/2018
Katso esittelyvideo tästä.

Japani

Tiina Latva-Rasku toimii Tokiossa 2008-2013 seurakunta- ja Internet-työssä.

Tällä hetkellä Tiina Latva-Rasku tekee Suomesta käsin Japaniin suuntautuvaa tavoittavaa ja seurakuntiin ohjaavaa Internet-työtä. Hän vastailee japanilaisten kysymyksiin kristinuskosta, mainostaa seurakuntien tapahtumia ja toimii Japanin pienten kirkkojen teknisenä tukihenkilönä. Myös nuoria tavoittava sivusto on Tiina Latva-Raskun työn alla.

– Internet-työssä pyrin tarjoamaan ensikosketuksen kristinuskoon ja madaltamaan kynnystä seurakuntaan ja Raamatun lukemiseen.

Thaimaa
Olli Pitkänen toimii Mekongin ja Oseanian aluepäällikkönä. Aluepäällikön tehtäviin kuuluu mm. vastata alueen kumppanuusyhteistyöstä, työn kokonaissuunnittelusta, seurannasta ja raportoinnista. Työ Mekong-alueella pitää sisällään niin seurakunta- ja diakoniatyötä kuin kielityötä ja vähemmistöjen oikeuksien puolesta tehtävää työtä.

Venäjä
Markus ja Mari Aitamäki lähtivät Venäjälle keväällä 2013. Mari on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja Markus on teologian kandidaatti ja kirkon nuorisotyönohjaaja. Molempien sydämellä ovat erityisesti Novosibirskin lapset, nuoret ja nuoret aikuiset. Pariskunnalla on itsellään kolme lasta: Anni, Elias ja Luukas.
 Rukouskirje joulukuu 2018
Lue lisää lähettien kuulumisia tästä.

Kreikka
Faisal
ja Bella Masih lähtivät syksyllä 2018 Kreikkaan työskentelemään turvapaikanhakijoiden parissa. He auttavat Keski-Aasiasta Eurooppaan tulleita ihmisiä. Monet tulijoista ovat paenneet väkivaltaa ja työttömyyttä. Masiheilla on poika Josh.

Suomen merimieskirkko

Porvoon suomalaisen seurakunta tukee Haminan merimieskirkkoa. Suomen merimieskirkko ry toimii yhteistyössä suomen evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Merimieskirkot ovat merenkulkijoiden, ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten suuressa suosiossa. Heidän lisäkseen merimieskirkon palveluita käyttävät mm. rekkakuskit, opiskelijat, au pairit ja interrailaajat.

Radiolähetystyö

Seurakuntamme nimikkokohteena on vuoden 2004 alusta lähtien ollut radiolähetystyö Medialähetys Sanansaattajat r.y:n kautta. Radiolähetystyötä tehdään Indonesiassa.

Tiedustelut: lähetyssihteeri Virpi Syrjänen p. 040 741 0103.

Nuorisotyön kummikoulut
Seurakunnan nuorisotyöllä on kaksi kummikoulua Kiinassa: Hunanin kuulovammaisten koulu Hunanin maakunnassa ja Huitongin erityiskoulu, jossa opiskelee sekä kuulovammaisia että eriasteisesti kehitysvammaisia lapsia.

Koulujen kummioppilaat valitaan vähävaraisuuden ja syrjäytymisuhan perusteella. Suurin osa kummioppilaista on orpoja, vammaisia sekä siirtotyöläisten lapsia. Enemmistö heistä on tyttöjä. Suurin osa oppilaista asuu koulujen asuntoloissa, koska Kiinassa erityiskoulut ovat harvassa ja lapset matkaavat niihin kaukaa.

Nuorisotyö lahjoittaa kummilapsille  ”Taivaallinen torstai” -nuorenillassa pidettävän Kuppilan kahvilamyynnin tuoton. Lisäksi nuorisotyön tukee kummilapsia osallistumalla seurakunnan myyjäisiin, jolloin kertyneet tulot menevät kummilasten hyväksi.  Myös muutamien päämessujen kirkkokahvien tuotto menee kiinalaisille kummioppilaille.