Messu ja kirkkokyyti

Messu nettiin

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on kaikkien seurakuntalaisten yhteinen juhla ja se on koko seurakunnan toiminnan ydin. Messua vietetään sunnuntaisin Porvoon tuomiokirkossa klo 10 ja  Gammelbackan seurakuntakeskuksessa klo 13.

Kuuntele messua verkossa.

nosto kalaverkko

Valonmessu on vapaaehtoisten toteuttama lämminhenkinen messu, jossa lauletaan Tuomas-kuoron ja bändin johdolla hengellisiä lauluja,  kuullaan seurakuntalaisten omakohtaisia puheita ja rukoillaan rukousalttareille jätettyjen rukousaiheiden puolesta. Sunnuntaina 17.9. vietettävässä Valonmessussa rukoillaan Tuomiokirkon asehuoneen kalaverkkoon jätettyjen rukousaiheiden puolesta.

Lapsille on järjestetty Valonmessun ajaksi lastenhoito, ja messun jälkeen on ilmainen teetarjoilu. Valonmessut Pikkukirkossa 17.9., 15.10., 19.11. ja 17.12. kello 17.

Keskiviikkoisin klo 18.00 järjestetään Valonrukousiltoja seurakuntakodin Taivaskappelissa, Lundinkatu 5, 4. krs. Kahtena edellisenä keskiviikkona niissä suunnitellaan tulevia valonmessuja. Voit liittyä messuja suunnittelemaan Facebook-ryhmään: Valonmessu Porvoo Valonrukous.

taizekuva

Taizé-messu Porvoon tuomiokirkossa lauantaina 30.9.,28.10. ja 25.11. kello 18. Kansainvälisen iltamessua vietetään pääosin englanniksi. Messun jälkeen teehetki kirkon takaosassa.

Messua vietetään myös kirkollisina juhlapyhinä. Joulu- ja pääsiäisaikana seurakuntamme jumalanpalveluselämä on rikkaimmillaan. Lastenkirkot, sanajumalanpalvelukset sekä messut joulu- ja pääsiäisyönä tarjoavat jokaiselle seurakuntalaiselle paikan hiljaisuuteen, iloon ja kiitokseen.

Katso messujen tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.

Kirkkokyydit

Seurakunta järjestää kirkkokyydin Porvoon tuomiokirkkoon
liikuntarajoitteisille seuraavina pyhinä:

27.8.
10.9.

Kirkkokyytipyynnöt lauantaihin (tai pyhää edeltävä päivänä) klo 12 mennessä puh. 040 0210040.