Alle kouluikäiset ja perheet

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten oma jumalanpalvelus, pieni kirkkohetki. Se tarjoaa 3-12 -vuotiaalle lapselle mahdollisuuden hiljentyä yhdessä toisten lasten ja pyhäkoulunopettajan kanssa. Alle 3-vuotiaat ovat myös tervetulleita pyhäkouluun yhdessä aikuisen kanssa.

Hiljentyminen ei ole pyhäkoulussa vain hiljaa olemista ja kuuntelua, vaan yhteistä ihmettelyä, rukousta, laulamista ja Raamatun kertomuksiin tutustumista monin eri tavoin.

Pyhäkoulut ovat ilmaisia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa mukaan!

Kirkkokissan pyhis sunnuntaina klo 10 alkavan messun aikana Porvoon tuomiokirkon alakerrassa. Tervetuloa kaikenikäiset lapset ja alle 3-vuotiaat oman aikuisen kanssa! Pyhisopettaja kutsuu osallistujat pyhikseen ennen saarnan alkua ja lapset palaavat vanhempiensa luokse ehtoollisen alkuun mennessä.
Kirkkokissan pyhäkoulut syyskaudella 2019: 22.9., 13.10., 27.10., 17.11. ja 1.12.

Kirkkoketun pyhis joka toinen sunnuntai klo 13 alkavan messun aikana Gammelbackan seurakuntakeskuksessa, Viertotie 1. Tervetuloa kaikenikäiset lapset ja alle 3-vuotiaat oman aikuisen kanssa. Pyhisopettaja kutsuu osallistujat päiväkerhotilassa pidettävään pyhikseen ennen saarnan alkua ja lapset palaavat vanhempiensa luokse ehtoollisen alkuun mennessä.
Kirkkoketun pyhäkoulut syyskaudella 2019: 6.10., 20.10., 3.11., 10.11. ja 24.11.

Taaperopyhis  tiistaisin klo 9.30-11 seurakuntakodin Alustassa, Lundinkatu 5 (käynti Runeberginkadun puolelta). Taaperopyhiksessä on liikuntaa, laulua, laululeikkejä ja muuta mukavaa yhdessä vanhemman kanssa. Lisäksi kynttilähetki ja kahvitarjoilu.
Tervetuloa noin 1-2,5 -vuotiaat vanhempineen!
HUOM: Syyslomaviikolla 15.10. ei ole taaperopyhistä.

Vauvapyhis torstaisin klo 9.30-11 seurakuntakodin Alustassa, Lundinkatu 5 (käynti Runeberginkadun puolelta). Vauvapyhiksessä lauletaan, lorutellaan, körötellään ja vietetään yhteinen kynttilähetki. Noin puoli tuntia kestävän ohjelmaosuuden jälkeen on aikaa myös leppoisaan jutusteluun kahvikupposen äärellä.
Tervetuloa alle 1-vuotiaat yhdessä vanhemman kanssa. Ottakaa mielellään vauvalle oma alusta/peitto mukaan.
HUOM: Syyslomaviikolla 17.10. ei ole vauvapyhistä.

Kirjepyhäkoulu
Kirjepyhäkoulu on suunnattu lapsille, jotka osaavat jo lukea, mutta yhdessä vanhempien kanssa pienemmätkin voivat olla jäseninä. Saat noin yhdeksän kertaa vuodessa postia, joka sisältää mm. raamatunkertomuksen, tehtäviä ja Lastenkirkko –lehden. Kirjepyhäkoulun jäsenellä tulee olla vanhempien lupa jäsenyyteen. Kirjepyhäkoulu on maksuton.

Tilaa kirjepyhäkoulu tästä.
Tutustu myös Lastenkirkkoon.

Tulisitko pyhäkoulunohjaajaksi?
Haluaisitko pitää lapsille pyhäkoulua? Tule rohkeasti mukaan, vaikka lyhyeksikin aikaa. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta pyhäkoulunohjaamisesta, sillä perehdytämme sinut tehtävään ja saat siihen tarvitsemasi tuen.
Lisätietoja: Marja-Leena, puh. 040 478 0904.

Puuhapyhis monta lasta

Kaikissa pyhäkouluun liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä
Marja-Leena Dammert
lapsityönohjaaja
p. 040 487 0904, marja-leena.dammert(at)evl.fi

Ilmoittaudu Perheiden sähköpostirenkaaseen, saat ajankohtaista tietoa toiminnasta.