logo

Aikuiset

Hiljaisuuden retriitit

ruukku netti

Hiljaisuuden retriitti on lepopaikka ja hiljentymisen mahdollisuus, joka hoitaa ihmistä monella tasolla.  Niin keho kuin mieli saavat rauhaa, tilaa ja uutta voimaa. Mietiskely on mahdollista, ulkoiluun aikaa; saattaa kuulla, mitä ajattelee. Omat tunteet ja kokemukset muovautuvat rukoukseksi.

Retriitti tarkoittaa sivuun vetäytymistä. Retriitissä jäämme hetkeksi pois tutusta ympäristöstä ja totutusta päiväjärjestyksestä kuunnellaksemme omaa sisäistä – ja Jumalan – puhetta meille. Retriitti on sinua varten valmistettu viikonloppu, jossa saat levätä toisten retriittivieraiden kanssa, mutta vailla sosiaalisuuden paineita. Siellä päivää rytmittävät rukoushetket, ruokailut, lepo ja ulkoilu – omia tarpeitasi kuunnellen.

Hiljaisuuden retriitti on mahdollisuus

Nimitys ’hiljaisuuden retriitti’ kertoo olennaisen piirteen kokoontumisen luonteesta. Se ei ole suoritus eikä koulutusta vaan mahdollisuus. Retriitin päiväohjelmaan kuuluvat tavallisesti ehtoollisen vietto, hetkirukoukset sekä ohjattu hiljainen rukoushetki ja lyhyt virikepuhe jostakin hiljaisuuden viljelyyn liittyvästä aiheesta.

Osanottajat sitoutuvat keskinäiseen hiljaisuuteen. Heillä on kuitenkin mahdollisuus varata keskusteluaika retriitin ohjaajalta hiljaisuuden esiin nostamien asioi­den käsittelyyn tai ripittäytymiseen. Tärkeitä retriitin elementtejä ovat myös yhteiset ateriat sekä liik­kuminen luonnossa.

Hiljaisuuden retriitin keskeistä periaatetta kuvaa hyvin Markuksen evankeliumin kertomus Jee­suk­sen ja hänen opetuslastensa päätöksestä etsiä hiljaisuutta ja rauhaa kiireen ja ihmispaljouden kes­kel­lä (Mark. 6:30-34). Heidän ympä­ril­lään oli niin paljon tulijoita ja menijöitä, ettei heillä ollut aikaa edes syömiseen. Tässä tilanteessa Jeesus sanoo opetuslapsilleen: ”Tulkaa yksinäisyyteen ja autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän.”

Levähtäkää vähän – armon varassa – läsnäolon salaisuutta kuunnellen!

crosses-106543_960_720

Hiljaisuuden viljelyä Porvoossa

Polkupyöräillen, luonnosta nauttien
Polkupyörävaellus 13.-16. 6., ohjaajana Antti ja Johanna Yli-Opas, lähtö to 13.6. klo 16. Vaellus päättyy su klo 13 Gammelbackan messuun. Hinta 165€, hintaan sisältyy majoitus, aamupala ja yksi ateria per päivä. Muuten eväitä ja ostetaan matkalta.
Päivämatkat sään ja ryhmän mukaan 40-60 km.
Ilmoittautuminen ja tiedustelut antti.yli-opas@evl.fi tai 040 5318728

Ajankohtaista tietoa muista retriiteistä saat liittymällä Hiljaisuuden viljelyä Porvoossa Facebook-ryhmään, liity tästä.

Suunnitteilla:
Hiljaisuuden päivä 29.9.
Retriitti Pellingissä 18-20.10.
Adventin retriitti 29.11.-1.12. Nilsaksessa.

 

 

 

 

 

 

sivun alkuun