Porvoon valot tuomiokirkolla

la 11.2. klo 18.00 – 21.00
Tuomiokirkko - toivon majakka, valoteoksen havainnekuva.

Porvoon tuomiokirkko

Tuomiokirkko – toivon majakka. Valo- ja ääniteos valloittaa koko Tuomiokirkon alueen ja jatkuu myös kirkon sisällä, missä on mahdollisuus hiljentymiseen ja seurakunnan järjestämää ohjelmaa. Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 18–21.

Tuomiokirkko on ollut mukana kohteena festivaalin alusta saakka ja syystäkin. Onhan Porvoon Tuomiokirkko kaupungin kauneimpia rakennuksia, joka näkyy kauas.

Tuomiokirkon teoksen suunnittelijat ja toteuttajat: Capital AV.

Kirkon sisällä on myös osallistava kalaverkkoinstallaatio, johon voit käydä lisäämässä oman toiveesi. Minkä asian tai kenen henkilön puolesta tahdot rukoilla, mitä pyydät tai toivot juuri nyt? Aiheiden puolesta rukoillaan seurakunnan raamattu- ja lähetyspiireissa.

Lisäksi voit halutessasi tutustua tämän vuoden Yhteisvastuu-keräykseen – Yhteisvastuu onkin nostettu myös kalaverkkoteoksessa omaksi rukousaiheekseen.

Kirkon pihalla on mehuteltta, jonne voit pysähtyä nauttimaan lämpimästä juomasta ja tunnelmasta. Teltalla on myös seurakunnan työntekijöitä tavattavissa.

Lauantaina monipuolisia musiikkiesityksiä koko aukioloajan aina tasatunnein ja puolelta:

klo 18.00 Lauluyhtyeet Frida ja Usva, joht. Minna Wesslund
klo 18.30 Kamariyhtye Fantasmi, joht Jarkko Yli-Annala
klo 19.00 Vox Consolationis, joht Kaisa Sidoroff
klo 19.30 Urkuvartti, Eric-Olof Söderström
klo 20.00 Varia Voce, joht Jarkko Yli-Annala
klo 20.30 Kanttorit kelloissa (Anne Hätönen, Kaisa Sidoroff, Minna Wesslund, Mikael Helenelund, Jarkko Yli-Annala ja Reidar Tollander) 

Valoteos Porvoon tuomiokirkolla kehottaa meitä auttamaan ja tukemaan väkivallasta kärsiviä nuori

Poliisin mukaan väkivaltarikosten määrä Suomessa on noussut alle 18-vuotiaiden nuorten keskuudessa vuosina 2015–2021. Hälyttävin nousu tapahtui ikäryhmässä 12–14 vuotta, jopa 134 prosenttia. 

Väkivalta näkyy koulussa, mutta myös vapaa-ajalla. Yhä useammin väkivallanteot myös valokuvataan tai videoidaan ja jaetaan sosiaalisessa mediassa.
 
Lasten ja nuorten väkivallassa kaikki ovat uhreja: kiusattu ja kiusaaja, tekijä ja uhri, koulu ja koti, lapsi ja vanhempi. Sekä tekijä että uhri tarvitsevat apua. 
 
Valoteos Porvoon tuomiokirkolla kehottaa meitä auttamaan ja tukemaan väkivallasta kärsiviä nuoria sekä Suomessa että maailmalla. Lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen käydessäsi kirkolla autat sovittelemaan ja ratkaisemaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja. 
 
Kerättyjen varojen avulla Aseman lapset ry voi lisätä aikuisten resursseja puuttua väkivaltaan ja kiusaamiseen. Oikeanlaisen avun kautta niin aikaisessa vaiheessa kuin mahdollista voidaan selvittää tapahtumien tausta, auttaa ja puhtaasti onnistua rikkomaan väkivallan kierre. 
 
Varoja käytetään myös haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten tukemiseen maailman katastrofialueilla Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Apu menee muun muassa luonnonkatastrofien ja aseellisten konfliktien uhreille. 
 
20 prosenttia kerätyistä varoista käytetään nuorten olojen parantamiseen paikallisesti täällä Porvoossa.

Porvoon tuomiokirkolla voi lahjoittaa laittamalla lantin keräyslippaaseen. Lahjoittaa voi myös milloin tahansa MobilePayllä numerolla 63445 tai tekemällä lahjoituksen netissä osoitteessa yhteisvastuu.fi/porvoo. 

Yhteisvastuukeräyksen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

Lue tiedote kirkon valoteoksesta.

  • Musiikki Musiikki

www.visitporvoo.fi/porvoonvalot2023 Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Borgå svenska domkyrkoförsamling, Porvoon seurakuntayhtymä, Porvoon suomalainen seurakunta

Porvoon kaupunki

Ota yhteyttä

viestintäpäällikkö
Porvoon seurakuntayhtymä
Viestintäpalvelut
Lundinkatu 5
06100 Porvoo
diakoni, jalkautuva työ
Porvoon suomalainen seurakunta

Alue- ja yhdyskuntatyö