Traditional New Orleans Gospel

to 25.11. kello 19.00 - 20.00
Gregg Stafford, trumpetti
Porvoon tuomiokirkko

Kokoonpanossa soittavat Gregg Stafford (New Orleans, USA, kornetti ja laulu), Reine Rimón (laulu), Kimmo Leppälä (klarinetti ja saksofonit), Matti Iiramo (pasuuna), Jukka Järvelä (banjo), Robert de Godzinsky (piano), Ilkka Leppälä (kontrabasso) ja Alpo Collanus (rummut).

Liput: 25 €/15 €

Ennakko: www.livet.io sekä tuntia ennen ovelta

Tuomiokirkon konsertissa Gregg Staffordin kanssa esiintyy suomalainen jazz-laulajatar Reine Rimón. Säestäjänä on laulajattaren orkesteri Hot Papas Jazz Band. Porvoossa nykyisin asuva Rimón on orkestereineen esiintynyt Staffordin kanssa Suomessa jo 35 vuoden ajan, mm. useita kertoja Pori Jazz -festivaaleilla ja lukuisissa gospel-kirkkokonserteissa.

Porvoon tuomiokirkon konsertin ohjelmisto koostuu alkuperäisestä hengellisestä gospel-musiikista. Se on syntynyt runsaat sata vuotta sitten, samoihin aikoihin kuin jazz. Samoin kuin jazz, myös gospel syntyi New Orleansin mustan väestönosan keskuudessa. Gospel on kristillistä, väkevän tunnustuksellista musiikkia. Se kuuluu tänäkin päivänä baptistien, Yhdysvaltain suurimman protestanttisen kirkon, jumalanpalveluksiin keskeisenä musiikkina samaan tapaan kuin meillä virret.

Konsertissa kuullaan monia suomalaisille tuttuja hengellisiä lauluja - kuten Amazing Grace, Down By The Riverside ja When The Saints Go Marching In - niiden perinteisimmässä muodossaan. Ohjelmistossa on myös varhaisia hartaita blues -kappaleita.

Porvoon tuomiokirkko

Kirkkotori 1, 06100 Porvoo

Porvoon tuomiokirkon aukioloajat

Lue poikkeavista aukioloajoista tämän linkin kautta
Touko-syyskuussa:
maanantaista perjantaihin klo 10-18
(juhannusaattona klo 10-14, juhannuspäivänä klo 14-17).
lauantaisin klo 10-14
sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 14-17.

Loka-huhtikuussa:
maanantaisin suljettu
tiistaista lauantaihin klo 10-14
sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 14-16

Huomioittehan, että Tuomiokirkon aukioloajat voivat vaihdella esim. kirkollisten toimitusten ja muiden tilaisuuksien vuoksi. Erityisesti kesälauantaisin Tuomiokirkossa on paljon vihkitilaisuuksia, joiden vuoksi yleisön pääsyä kirkkoon voidaan joutua rajoittamaan.