Seurakuntavaalit 2018

Kirkon kiinteistöt Porvoossa

Porvoossa on kaksi ev. lut. seurakuntaa, Porvoon suomalainen seurakunta ja Borgå svenska domkyrkoförsamling. Porvoon seurakuntayhtymä hoitaa keskitetysti yhteiset kiinteistöasiat, hautaustoimen sekä talous- ja henkilöstöhallinnon.
Seurakuntayhtymän kiinteistöihin kuuluu Porvoon tuomiokirkko, kolme seurakuntakotia, täysin peruskorjatut Tuomiorovastin pappila ja Pellingin leirikeskus, käytöstä poistettu Karijärven kurssikeskus sekä muita pienempiä kiinteistöjä ja huoneistoja. Monilla rakennuksilla on kulttuurihistoriallisia arvoja ja niihin liittyy paljon muistoja.

Suuren kiinteistömassan ylläpito- ja korjauskustannukset ovat iso kuluerä. Siksi kiinteistöstrategialla on merkittävä vaikutus seurakuntayhtymän talouteen.

Kuinka käy kirkon kiinteistöjen Porvoossa? Toimenpiteisiin talouden ja toimintojen turvaamiseksi on ryhdyttävä nopeasti. Tärkeät kiinteistöasiat tulevat syksyllä valittavien luottamushenkilöiden päätettäviksi.

• Ennakkoäänestys on päättynyt, kymmenisen prosenttia äänioikeutetuista on jo vaikuttanut. Kiitos!
    • Vaalipäivä on sunnuntai 18.11.2018. Porvoossa äänestetään Pikkukirkossa klo 11 – 20, tervetuloa! Henkilötodistus riittää äänestämiseen.

ÄÄNESTÄ JA VAIKUTA!