Seurakuntavaalit 2018

Ennakkoäänestys sujui hyvin

Kiitos jo ennakkoon äänestäneille!
Porvoon suomalaisen seurakunnan omilla ennakkoäänestyspaikoilla kävi 6. – 10.11. kymmenisen prosenttia äänioikeutetuista. Tuo lukema elää ennen vaalipäivää vielä hieman, sillä muiden paikkakuntien vaalipaikoilta tulee vielä postia. Vaalilautakunta tekee tarkistukset ja laskennat äänimääristä perjantaina 16.11., jolloin ennakkoäänestäjien tarkka määrä on myöhään illalla varma.

Varsinaisena vaalipäivänä, sunnuntaina 18.11. saamme äänestyspaikalle Pikkukirkkoon klo 11-20 toivottavasti iloisen ruuhkan.
Jos kotiisi postitettu lipuke unohtui kotiin, ei hätää. Vaalipaikalla on olennaista, että virkailija pystyy tunnistamaan sinut sinuksi, joten henkilöllisyystodistus on oltava mukana, ja se yksinäänkin riittää.
Pääasia on, että käytät äänioikeuttasi. Tahdomme että seurakunnassa toteutuu aito demokratia. Ole äänekäs!

Porvoon suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon valitaan 16 edustajaa päättämään oman seurakunnan resurssien käyttämisestä ja tulevaisuuden linjoista sekä rekrytoimaan tarvittaessa uusia työntekijöitä. Seurakuntaneuvoston vaaliväri, äänestyslippua myöten, on oranssi. Sen mukaisesti myös tämän ehdokaslistan ne henkilöt, jotka ovat asettuneet ehdolle seurakuntaneuvoston vaalissa, erottuvat kohdallaan olevalla oranssipohjaisella äänestysnumerolla.

YKV eli yhteinen kirkkovaltuusto puolestaan koostuu suomalaisen seurakunnan lisäksi ruotsinkielisen Borgå Domkyrkoförsamlingin jäsenistä. Tämä Porvoon seurakuntien yhteinen päättäjäjoukko tekee alkavalla nelivuotiskaudella toivottavasti kaivatun kiinteistöstrategian, jossa linjataan suurien kiinteistömassojen käyttöä, kunnostusta ja mahdollisia myyntipäätöksiä. YKV:n vaalissa suomalaisesta seurakunnasta ehdolle asettuneet erottuvat valkoisella pohjalla olevalla äänestysnumerollaan, sillä myös YKV:n vaalilippu on valkoinen.

Äänestyksessä voit antaa äänesi jommassa kummassa vaalissa tai molemmissa. Voit äänestää samaa henkilöä molempiin luottamustoimiin, mikäli ehdokkaasi on molempiin asettunut, tai valita mielestäsi sopivimmat eri henkilöt seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon.